Kaza, saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa-Gaziantep Karayolunun 4’ncü kilometresinde meydana geldi. TOKİ Konutları’nda bulunan bir alışveriş merkezi’nde mesaiden çıkan işçiler, evlerine dönmek üzere Mustafa Hakkı Demir’in (30) kullandığı 63 ZT 451 plakalı minibüs ile yola çıktı. 9 işçinin bulunduğu minibüs, Akabe mevkiinde iddiaya göre aşırı hız nedeniyle virajı alamayınca kontrolden çıktı. Minibüs, bariyerlere çarpıp takla atarak yol ortasına devrildi. 
 
Yoldan geçenlerin kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Şanlıurfa-Gaziantep yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapanırken, minibüste bulunan işçilerden 32 yaşındaki Mustafa Polat yaşamını yitirdi. Kazada sürücü Mustafa Hakkı Demir’in yanı sıra yaralanan Tuğba Gök, Müslüm Abul, Süleyman Çelik, Bereket Tumbul, İbrahim Halil Harputlu, İbrahim Halil Aslan ile isimleri öğrenilemeyen 2 işçi ambulanslarla Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 
 
POLİS VE İTFAİYE ERLERİ FENERLE YARALI ARADI
 
Kaza sonrası inceleme yapan polis ekiplerine, minibüste bulunan 1 işçinin hastanelerde olmadığı söylendi. Bu bilginin ardından polisler, yol ortasında devrilip, hurdaya dönen minibüsten yol kenarındaki taşlık araziye düşen birilerinin olabileceği ihtimali üzerinde çalışma başlattı. Yardım çağrısı üzerine olay yerine gelen itfaiye erleri ile polisler, projektörler ile aydınlatılan alanda, ellerinde fener ve ışıldaklar ile taşlık ve çalılık bölgede arama yaptı. Yaklaşık 20 dakika süren aramalarda yaralı kimseye ulaşılamazken, minibüs sürücüsü ve alışveriş merkezi yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından kayıp kimsenin bulunmadığı belirlenince aramalara son verildi. 
 
AYNI BÖLGEDE İKİNCİ KAZA 
 
Kaza nedeniyle kapanan yolda uzun araç kuyruğu oluştu. İşçileri taşıyan minibüsün devrildiği noktadan yaklaşık 500 metre ileride ise ikinci bir kaza meydana gelmesi herkesin yüreğini ağzına getirdi. Şanlıurfa yönüne gelen 57 yaşındaki Abdullah Karataş yönetimindeki 47 AC 328 plakalı kamyonu ile kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yolda önünde duran sürücüsü öğrenilemeyen 63 ZP 760 plakalı kamyona çarptı. Çarpışmanın etkisiyle ön bölümünde hasar oluşan kamyonda sıkışan sürücü Karataş yaralandı. Yaralanan sürücü ambulansla hastaneye gönderildi. Yolun belediye görevlileri tarafından temizlenmesi ve minibüsün çekici yardımı ile götürülmesinin ardından Şanlıurfa-Gaziantep karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.