NASİAD Konferans Salonu"nda verilen seminere yaklaşık 100 işadamı katıldı. Dernek üyeleri ile birlikte üye adaylarının da katıldığı seminerde İzmir"in ilk teknik eğitim akademisi olan BEMAR Kurumsal Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri, Nazilli"deki işadamlarını kariyer konusunda eğitmek için çalışma başlattı. Dernek Başkanı Nuri Elmalı ve yönetim kurulunun girişimleri ile eğitim çalışmalarına başlayan dernek üyeleri "Aile şirketlerinden kurumsal şirketlere geçiş" konusunda bilgilendirildiler. Dört kişinin katıldığı seminerde konuşmacı olarak semineri yöneten BEMAR Kurumsal Kariyer Okulu Genel Müdürü ve Okul Danışmanı Tayfun Erdil, aile şirketlerinin temel yapıları kurumsallaşma yöntemleri, kurumsallaşmanın aşamaları ve kurumsallaşma sırasında karşılaşılan sorunları anlattı.
Sunumunu sürdüren Erdil; “Kurumsallaşma yöntemleri; danışmanlık alarak, istihdam edilen profesyonel yönetici aracılığı ile ve patron tarafından yapılandırılır. Analiz ise yapılanma, uyarlanma, eğitim, pilot uygulama, revizyonlar, pazarlama ve satış/iş geliştirme ile olur. Bu çalışmalarla mevcut şirketin analizi yapılmış olur. Bu çalışmalardan sonra pilot uygulama yapılır. Ancak uygulamada sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bunlar; patronun isteksizliği, ailenin kontrolü elinde tutmak isteği, şirket çalışanlarının direnişi, yöntem yanlışlığı ve danışmanın yetersizliğidir” dedi.
Soru cevap şeklinde sürdürülen seminerin sonunda işadamları ve dernek Başkanı Nuri Elmalı konuşmacı Tayfun Erdil ve diğer misafirlere çok teşekkür ettiler. Elmalı seminer ile ilgili yaptığı açıklamada, işadamlarının vizyonunun gelişmesi, gelecekte kurumsal hale geçmeleri için eğitimlerin süreceğini kaydetti.