Moskova'da bir işadamının korumaları, 3.9 milyon dolar para ile ortadan kayboldu.

Moskova'daki büyük soygunlara 31 Mayıs pazar günü yenisi eklenirken olay, miktar bakımından "tarihi soygun' olarak kayıtlara geçti.

Moskova'da bir işadamı, kendisini koruması için özel olarak tuttuğu korumalar, saat 15.30'da Moskova"daki çeşitli yerlerden hasılatları toplarken paranın bir bölümünü dövize çevirmek için korumaların bulunduğu araçtan inerek Shabalovskaya Ulitsa'da bulunan döviz bürosuna doğru yöneldi.

Döviz bürosundaki işini bitirdikten sonra araca dönen işadamı, kendisini beklemesi gereken araç ve korumaları bıraktığı yerde bulamadı.

Bunun üzerine işadamı durumu güvenlik birimlerine bildirdi. Alarma geçen güvenlik güçleri, 1 saat sonra aracı 500 metre ileride terk edilmiş olarak buldu. Ancak, para ve bunu çalan korumalara rastlanamadı. Soygunun miktarının ise yaklaşık 120 milyon ruble (3.9 milyon dolar) olduğu belirtildi.


DÜNYADAN KISA KISA...


RUS GAZETECİ, FİNLANDİYA'DAN SİYASİ SIĞINMA İSTEDİ
Ülkesinde canının tehlikede olduğunu söyleyen Rus gazeteci Elena Maglevannaya'nın Finlandiya'dan siyasi sığınma istediği bildirildi. Finlandiya insan hakları örgütü Finrosforum üyesi Anu Harju, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in çarşamba günü Finlandiya'yı ziyaret edeceğini hatırlattığı açıklamasında, Elena Maglevannaya'nın 28 Mayısta polise başvurarak, siyasi sığınma talep ettiğini söyledi. Rus Kommersant gazetesindeki bir habere göre de Özgür Söz gazetesi muhabiri Maglevannaya hakkında, Çeçen cezaevlerindeki işkenceyi kınayan bir makale yazdığı gerekçesiyle Rusya'da tahkikat başlatıldı.

EGE'DE 76 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin Sisam (Samos), Midilli (Lesbos) ve Eşek (Agathonissi) adaları açıklarında son 48 saatte gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 76 kaçak göçmen yakalandığı bildirildi. Yunanistan Ege ve Deniz Ticaret Bakanlığı, Eşek adasının kuzeydoğu açıklarındaki ilk operasyonda, 20 erkek ile 7 kadından oluşan kaçak göçmen grubunun yakalandığını duyurdu.

"EN GÜZEL ŞAPKA" YARIŞMASINDA KRALİÇEYİ SOLLAYAN KADIN
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin İtalyan asıllı eşi Carla Bruni-Sarkozy, İngiltere'de her yıl düzenlenen “en güzel şapka” yarışmasında Kraliçe Elizabeth'i geçerek birinci seçildi. İngiltere'nin başkenti Londra'da çok sayıda modacı ve şapka tasarımcısını bünyesinde barındıran Luton First konsorsiyumun üyelerinden Philip Wright, Carla Bruni'nin şapkasının klasik bir sadelikte olduğunu ve stiliyle bütün dünyanın dikkatini çektiğini söyledi.

YAS GÜNÜNDE EĞLENEN BAKAN YARDIMCISI GÖREVİNDEN ALINDI
Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev'in, ülkede meydana gelen ve 17 kişinin ölümüne sebep olan bir trafik kazası nedeniyle 30 Mayısta ilan edilen ulusal yas gününde bir partiye katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Rumen Andreev'in görevine son verdiği açıklandı. Stanişev, yas gününde parti düzenleyen İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerini ahlaksızla suçlarken, Andreev'in istifa dilekçesinin kendisine İçişleri Bakanı Mihail Mikov tarafından ulaştırıldığını açıkladı.

LİBYA'DA HÜKÜMET ÖZEL MEDYAYI MİLLİLEŞTİRECEK
Libya'da hükümet, lider Albay Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyf-ül İslam'ın iki yıl önceki girişimiyle oluşturulan özel medya kuruluşlarını millileştirme kararı aldı.Hükümetin kararnamesinde, bir “Ulusal Medya Hizmet Merkezi”nin kurulmasına karar verildiği belirtilirken, bu merkezin bugüne kadar El Had şirketine ait olan medya kuruluşlarını yöneteceği ifade edildi. Kararnameye göre, uydu ve radyo kanalı Allibiya, Oea ve Korina gazeteleri ile El Had matbaası devletin idaresine geçiyor. Bununla birlikte bu kuruluşlar aynı isimler ve aynı logolarla yayın hayatlarına devam edebilecek.