İş görüşmeleri çoğu kişi için oldukça stresli geçer. Hazırlık süreci içinde olmayanlar için stres seviyesi tavan yapar ancak bazı ipuçları bu süreci kolaylaştırabilir ve başarılı olma ihtimalini artırabilir.

İşte sizi diğer adaylar arasında sıyıracak farklı olduğunu gösterecek ipuçlar;

Giydiğiniz kıyafete dikkat edin

Basit ama en önemli adımlardan biri olan kıyafet seçimi sizi ilk görüşte geri plana atabilir. Dikkat çekeceğim diye yapılan hatalar sizin sonunuz olur. İş görüşmesinde ideal renklerden biri olan siyah pantolon ve beyaz gömlek sizi her zaman kurtarabilir.

Kol saati takın

Şık bir kol saati sizi her zaman disiplinli gösterir

Rahat davranın

Vücut diliniz rahat olmalı. Sanki bu işyerinde çalışmaya zaten alışkınsınız da, kendinizi evinizde hissediyorsunzu gibi. Tabii kaykılacak veya ayaklarınızı uzatacak derecede lakaytlığa da lüzum yok.

Yavaş konuşun

Stresli olduğumuzda hızlı konuşma ve sesimizi alçatma eğilimimiz artacağı için yavaş ve duyulabilir yükseklikte konuşmaya ama araya "ııııı, aaa" gibi duraklama sesleri koymamaya çalışın.

Farklılaşın

Bu pozisyona başvurabilecek diğer adayları düşünün ve eğitiminiz, tecrübeniz veya niteliklerinizle diğer adaylardan farklılaşabilecek özelliklerinizin üstünde durun. Hatta "Bu pozisyona başvurabilecek diğer adaylardan şu şekilde farklılaştığımı düşünüyorum" diyerek açıkça vurgu yapabilirsiniz.

CV'nizi okumayın

Kendinizi anlatmanız veya niteliklerinizden, tecrübelerinizden bahsetmeniz istendiğinde, CV'de yazanları sıralamayın, madde madde saymak yerine farklı kelimelerle, bütün cümleler kurarak anlatmaya çalışın. CV'niz zaten ellerinde var, ezberlediğinizi düşünmelerine izin vermeyin.