Gül, Irak ziyaretine ilişkin olarak, 'Irak'a, Bağdat'a ziyaret niyetimi açıkladım. Ama bununla ilgili bir tarih, bir program çalışması henüz başlamış değildir' dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ziyaretine ilişkin olarak, "Irak'a, Bağdat'a ziyaret niyetimi açıkladım. Ama bununla ilgili bir tarih, bir program çalışması henüz başlamış değildir" dedi.

Gül, Frankfurt'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirmeyi planladığı Irak ziyareti çerçevesinde Bağdat dışındaki illere gitme yönünde bir davet alıp almadığı sorusunu yanıtlarken, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından kendisini Irak'a davet ettiğini anımsattı.

Terörle mücadele kapsamında gündeme getirilen "tampon bölge" konusunda değerlendirme istenmesi üzerine Gül, konunun hükümet tarafından değerlendirildiğini belirtirek, "Hükümet her şeyi enine boyuna tartışır. Hükümetin uzmanları vardır. Uzmanlar nedir? Genelkurmaydır, emniyet teşkilatıdır, istihbarat teşkilatıdır. Bunlar hem güvenlik güçlerimizdir hem de bu konudaki uzmanlardır. Dolayısıyla onlarla yapılan bütün toplantılar neticesinde, aldıkları intibalar ve neticede hükümetin vereceği karar çerçevesinde bu politikalar takip edilecektir. O bakımdan benim bir şey söylemem şu anda doğru değil" diye konuştu.