iPhone için 200 bin başvuru
Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonuyla birleştiren Apple'ın son icadı iPhone'un satışına başlanırken, dağıtımı üstelenen GSM operatörleri Turkcell ve Vodafone'a ön kayıt için 200 bine yakın başvuru yapıldığı belirtildi

Turkcell ve Vodafone Türkiye, merakla beklenen iPhone 3G'yi satışa sundu. Turkcell tarafından Bağdat Caddesi'ndeki satış noktasında, Vadafone tarafından ise Bağdat Caddesi Vodafone Store ve Kanyon Apple Premium Reseller Troy 'da Türkiye'deki iPhone meraklılarına sunuldu.
SEKTÖRÜ ŞEKİLLENDİRECEK

Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonuyla birleştiren Apple'ın son icadı iPhone'nun dağıtımını yapan GSM operatörleri Turkcell ve Vodafone'a satışa sunulmadan önce 200 bine yakın başvuru yapıldığı belirtildi. Üçüncü nesil modeliyle Türkiye'de, pazara sunulan iPhone 3G'nin göreceği büyük taleple, cep telefonu sektörünü şekillendirmesi bekleniyor.

AYRICALIKLI KONTRATLAR VAR

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre mevcut ve yeni Turkcell müşterileri, iPhone 3G'yi Turkcell'den ayrıcalıklı kontratlı teklifler ile satın alacak. Kontratsız satılacak 8GB iPhone 3G'nin fiyatı 645 Euro (KDV Dahil), 16GB iPhone 3G'nin fiyatı da 758 Euro (KDV Dahil) olarak açıklandı. Ayrıca iPhone 3G'ye, kontratsız olarak peşin fiyatına ayda 129 euro karşılığı YTL olarak 5 taksit ile sahip olunabilecek.

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ İNTERNET

iPhone 3G sahipleri aynı zamanda 1 ay kullanımlı 100 MB ücretsiz internet paketine ve 3 ay boyunca sınırsız internet paketine yüzde 50 indirimli olarak sahip olacak. Ayrıca, 18 ay boyunca taahhüt veren müşteriler, iPhone 3G'ye 0 ila 279 YTL arasında değişen fiyatlarla sahip olabilecekler. iPhone'un 8 cigabaytlık olanı ABD'de 199 dolardan, İngiltere'de 169 sterlinden satılıyor. 16 cigabaytlık iPhone'un fiyatı ABD'de 299 dolar, İngiltere'de ise 329 sterlin.


Devrim niteliği taşıyor


Apple'ın son icadı iPhone 3G, devrim yaratan özelliklerine ek olarak, entegre GPS modülü sayesinde genişletilmiş yer bazlı mobil hizmetler sağlıyor. Ayrıca, 2.0 yazılımıyla Microsoft Exchange ActiveSync desteğinin yanı sıra, Apple App Store ile yüzlerce üçüncü parti uygulamaların kullanımını da mümkün kılıyor.


Avrupa'da ilk üçe girdik


Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, iPhone 3G'yi Türkiye'ye getirmekten ve Apple ile başarılı bir işbirliğine imza atmış olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye'yi mobil internetle Turkcell'in tanıştırdığını kaydeden Develioğlu, "Mobil internetin gelişimi hayatımıza çok sayıda yenilik kazandırdı. iPhone 3G de kullanıcılarının hayatında, mobil internet ve multimedya deneyimini en ileri noktalara taşıyan yeniliklerden biri olacak. 35.4 milyon abonemizle Avrupa'nın en büyük 3 operatöründen biri olarak, bu prestijli ürünü müşterilerimizle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz" dedi.