FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle yönetimine kayyum atanan Koza Holding, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK uyarınca TMSF’ye devredilmişti. Şirketin en büyük hissedarı Akın İpek yurtdışına kaçarken, kardeşi Cafer Tekin İpek ise tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel’in yürüttüğü soruşturmada, geçtiğimiz günlerde operasyon için düğmeye basılmış ve 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. Şüphelilerden şu ana kadar 26’sı yakalandı. E-posta yazışmalarında, himmet toplama, örgüt toplantılarına katılma, örgütle ilgili gazete ve dergi aboneliklerine ilişkin veriler ortaya çıkarıldı.

E-POSTADAN ÖRGÜT ÇIKTI

2015 Ekim’ine kadar deşifre edilen e-posta yazışmalarına göre ayrıca, FETÖ’nün Koza-İpek Holding’deki yapılanmasını şüpheli Ali Kılıçarslan’ın yönettiği belirlendi. Kayyum atandıktan sonra işine son verilen Kılıçarslan’ın sohbet organizasyonları düzenlediği belirtildi. Kılıçarslan’ın firari Akın İpek ile birebir bağlantısı tespit edildi. Holdingin avukatı Efsun Ünal’ın kardeşi Oytun Ünal’ın da sohbet abileri arasında olduğu kaydedildi.

POLİSLER 'MAHREM' ÇIKTI

Holding adına alınan 20 telefon hattında örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock’un kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Şirket çalışanlarından 11’ninin ByLock yüklü hatları kullandığı belirlenirken, bunların arasında kardeş İpek’in de bulunduğu tespit edildi. Holdinge ilişkin yürütülen soruşturmada görevlendirilen 3 polisin de örgütün mahrem yapılanmasında olduğu ortaya çıktı. (yenişafak)