Şimdilik Android işletim sistemine sahip modellere ciddi oranda üstünlük kurduğu görülen iPad’in bir süre daha tahtını kimselere kaptırması beklenmiyor.


Elbette ki geriden güçlü oyuncular da gelmiyor değil ancak iPad 3’e dair söylentiler de iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı. Tim Cook’ın ik önemli icraatı şeklinde görülen tablet bilgisayar için Apple’ın da fazlasıyla hassas olduğu söyleniyor.

Bundan mıdır bilinmez ancak iPad 3’e dair öylesine haberler çıkıyor ki hepsi bir araya gelse sanki karşımıza yeni nesil bir mobil ürün değil de tılsımlı bir cihaz çıkacakmış hissi uyandırıyor. Peki iPad 3’teki mantıklı yenilikler neler olabilir?

Beşinci nesil iPhone için yepyeni bir modeli bekleyen Apple tutkunları iPhone 4S ile karşılaşınca bir parça hayal kırıklığına uğramıştı. Bu duyuru, iPad için beklentileri de farklı bir yöne sürüklemiş oldu. İddialar yepyeni bir iPad’den önce Apple’ın daha ucuz bir modeli veya iPad 2’nin geliştirilmiş bir versiyonunun pazara sunulacağı yönünde.

Bu iddiayı doğrulayan bir bilgi de Digitimes’tan gelmişti. Sitenin endüstriyel bilgi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Apple, ilk olarak, iPad 2’ye göre nispeten daha ince ancak pil performansıyla çok daha başarılı bir ürünü duyurmuş olacak.

Üçüncü nesil iPad’de yer alması düşünülen  donanıma dair ortaya çıkan iddialar da bir hayli ilginç. Bilindiği gibi daha önce Apple’ın A4 ve A5 işlemcileri Samsung tarafından üretilmişti ancak son dönemde Samsung ile yaşanan patent savaşları ve çalıntı tasarım iddiaları nedeniyle Apple’ın artık TMSC ile yola devam edeceği yönünde gelişmeler ortaya çıkmıştı.

Fakat son gelen bilgiler Apple ile TMSC arasındaki ortaklığın geçici bir birliktelik olduğuna işaret ediyor. Yeni iPad’de kullanılacağı düşünülen Apple A6 işlemcilerin de yine Samsung tarafından üretileceği iyiden iyiye kabul görmeye başlamış durumda. 24nm üretim sürecinden geçecek olan Apple A6, dört çekirdeğe sahip olacak.

Tılsımlı Elma’nın mobil cihazlarında kullandığı bağlantı birimi, Apple tarafından geliştirilmiş patentli bir teknoloji. Şirketin 2003 yılında ilk olarak iPod’da kullandığı 30 pin konektörün artık miadını doldurmuş ve yeni bir şeylere ihtiyaç olduğu söyleniyor.

Hem değişen şartlara uyum sağlamak hem de incelen cihazlarda yaşanan tasarım kaygısını gidermek adına daha küçük ve daha ince bir yuvanın geliştirildiği belirtilmiş.

Apple’ın iPhone 4S’te yer alan en büyüm bombası hiç şüphesiz Siri olmuştu. Sadece iPhone 4S’te yer alacağı belirtilen Siri’nin yeni nesil iPad’de yer alıp alamayacağına dair somut bir bilgi yok ancak iPad 3’te mimik ve jestleri algılayabilecek bir teknolojinin olması muhtemel.

Bu söylentilerin ortaya çıkmasına neden ise Apple’ın yeni aldığı bir patent oldu. Bazı mimik ve jestlerin de kaydını yaptıran Apple, Xbox Kinect’i andıran bir kontrol birimine kavuşmuş olacak. Tüm bu işlemler de muhtemelen cihazın ön kamera vasıtasıyla yapılabilecek.

Uzunca bir süredir Apple’ın mobil cihazlarında eğimli ekranlar kullanılabileceği yönünde çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch derken sıra şimdi de iPad 3’e geldi.

Bilindiği gibi beşinci nesil  iPod Nano’da eğimli ekran kullanılmış ve bu ekran cihaza şık bir görsellik katmıştı. Böyle bir ekran bir tablete nasıl bir hava katar tahmin etmek bir hayli güç.

mynet