Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde heyelan yaşanan Çöllolar kömür üretim sahasını işleten Park Teknik Çöllolar İşletme Müdürü Şeref Göksu, ölen ve kayıp olan çalışanlarının yakınlarının acısını paylaştıklarını söyledi.

Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açık kömür üretim sahasında 6 ve 10 Şubatta heyelanlar yaşandığını, heyelanlarda Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir'in hayatını kaybettiğini, 9 personelin ise hala kayıp olduğunu hatırlattı.

''Hayatını kaybeden ve kayıp olan personelimizin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Onlar kadar üzgünüz'' diyen Göksu, maddi ve manevi bakımdan ailelerin yanında olacaklarını ifade etti.

Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İki heyelanda 2 işçimiz öldü, 9 personelimize hala ulaşamadık. Hayatını kaybeden ve kayıp personelimizin tüm çocuklarının ilköğretimden yüksek öğretimi tamamlayıncaya kadarki tüm eğitim harcamalarını karşılayacağız. Talep etmeleri halinde ailelerden birer kişiyi şirketimizde işe alacağız. Ayrıca 11 personelimizin banka hesaplarına birer konut edinebilecekleri miktarda para yatırıldı.''

A.A.