Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda gerçekleştirilen konsere Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaşanan ilgi nedeniyle konseri izlemek için salona gelen vatandaşlar, oturacak yer bulmakta zorlandı.
Sanatçılar Sabahat Akkiraz ve Faruk Demir"in “Dünya İnsan Hakları Günü İçin Birlikte Türküler Söylüyoruz” özel konseri, salonu dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı.
CHP Parti Meclis üyesi sanatçı Faruk Demir"in “Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm” türküsüyle start verilen konserde, Sabahat Akkiraz"ın birbirinden güzel türküleri ile devam etti.
Gecede Aydınlılara seslenen sanatçı Faruk Demir, Aydın"a kadın eli değdiğinin hissedildiğini belirterek, “Dünya insan hakları günü dolayısıyla belki de Türkiye"de ilk duyarlılığı gösteren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na teşekkür ediyorum. İşte Dünya İnsan Hakları Günü de böyle kutlanırmış. Türkiye"de başka bir yerde bu güzellikte kutlandığını, daha doğrusu kutlandığını da düşünmüyorum. İnsana, insanlığa, insanın barışına, özgürlüğüne, emeğine saygının tezahürüsünüz sizler” şeklinde konuştu.
Konser sonunda sahnede düet yapan Faruk Demir ve Sabahat Akkiraz"ın güzel türküleri eşliğinde halaylar çeken vatandaşlara Başkan Çerçioğlu ve belediye meclis üyeleri de eşlik ettiler.
Dünya İnsan Hakları Günü"nde Aydınlı"lara keyifli saatler geçirten, muhteşem bir performans gösteren sanatçılara gece sonunda Başkan Çerçioğlu, uzun yaşamanın sırrı zeytinyağı ve incir hediye ederken şunları söyledi: “Aydınlı vatandaşlarımın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"nü kutluyorum. Gecemize renk katan sanatçılarımıza da çok teşekkür ediyorum” - iha