AKBÜK BELEDİYESİ'NDEN İNŞAAT ESNAFININ YAPILANDIRILMASI ÇALIŞMALARI (FOTOĞRAFLI)
AYDIN - Didim ilçesi Akbük beldesi Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, inşaat esnafının yapılandırılmasıyla ilgili proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.
Belediye Toplantı Salonunda gazeteciler ile bir araya gelen Sandalcı, geçen sene gündeme gelen inşaat esnafı yapılandırılması konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde esnafla bir araya geleceklerini belirten Başkan Sandalcı, ''Akbük Belediyesi bugüne kadar belediye sınırları içerisinde inşaat esnafıyla ilgili herhangi bir kayıt tutmamış. Amacımız bundan sonra inşaat sektöründe hizmet veren kuruluş ve kişileri kayıt altına almak'' dedi.
İnşaat sektöründeki esnafa eğitim seminerleri de vermek istediklerini ifade eden Sandalcı, en büyük sıkıntının niteliksiz işçilik ve niteliksiz üretim olduğunu, bunun da müşteri cephesinde ciddi anlamda sorunlar yaşattığını kaydetti. Yaz aylarında özellikle yazlıkçı kesimin Akbüklü esnafa iş vermek istemediğini dile getiren Sandalcı, ''Biz Akbük'ün işlerini Akbüklü esnafın yapmasından yanayız. Bu anlamda inşaat sektöründe hizmet veren imalatçı, alım-satım ve işgücü olarak çalışan arkadaşlarımızı kayıt altına alarak, kendilerine belge vereceğiz. Aynı zamanda denetleme kurulu oluşturup denetimler yapılacak ve halkın şikayetleri de alınacak'' diye konuştu.
Denetim komisyonun da sektör temsilcilerinden oluşacağını dile getiren Sandalcı, boyacılar, marangozlar ve demirciler gibi her iş kolundan bir üyenin komisyonda yer alacağını söyledi.