Abay 1 Ekim'de göreve başlayacak. ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Pınar Abay, Wilfred Nagel'in yerine ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacak. 1 Ekim tarihine kadar Genel Müdürlük görevini sürdürecek olan Wilfred Nagel bu tarihten itibaren ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı ve İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapacak. Konuyla ilgili açıklama dün banka tarafından yapıldı. BDDK onayının ardından yeni görevine başlayacak olan Pınar Abay halen dünyanın en prestijli yönetim danışmanlığı şirketlerinden McKinsey & Company'nin Türkiye Yönetici Ortağı olarak görev yapıyor.  
 
McKinsey'de Yönetici Ortak
 
Pınar Abay, önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden McKinsey & Company'de Türkiye bankacılık ve finansal hizmetler sektöründen sorumlu Yönetici Ortak olarak görev yapıyor. Şirketin New York ve San Francisco ofislerinde de görev alan Abay bankacılık alanında özellikle şube ağı yönetimi, çok kanallı bankacılık, bankacılık stratejisi ve operasyonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinde uzman olarak kabul ediliyor. Abay Türkiye'de çok sayıda bankanın geniş kapsamlı değişim programlarını yönetti.
 
Nagel'den Abay'a tam destek
 
Veda mesajı yayınlayan Willfred Nagel, halefi Abay'a mektubunda tam destek verdi. 1,5 yıl önce katıldığı ING Türkiye ailesinden hem hüzün hem de gururla ayrıldığını anlatan Nagel, "Türkiye pazarına olan güçlü ve süregelen inancımız nedeniyle ING Yönetim Kurulu, Türkiye'deki varlığımızı daha da geliştireceğine inandığı bir Türk'ün Genel Müdür olarak atanmasına karar verdi. Yeni Genel Müdürümüz Pınar Abay'ın liderliği ve zengin deneyimi ile ING Bank'ın Türkiye operasyonunu daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır" dedi.