Son 30 yılda 40 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan PKK, çok sayıda kurucu ve yöneticisini infaz etti. Terör örgütü, çeşitli tarihlerde toplam 25 üst düzey mensubunu, sadece 1987 yılında ise 67 militanını çeşitli gerekçelerle öldürdü.

BİNLERCE KÜRT’Ü ÖLDÜRDÜ

PKK'nın infazlarının, 'kol kırılır yen içinde kalır' denilerek görmezden gelindiğini vurgulayan İbrahim Güçlü, "PKK, Hizbullah infazlarının açığa çıkması için çaba gösterilmeli, sorumluları saptanmalı, onların yargılanması için olanak sağlanmalıdır. Öcalan yargılandığı zaman ve hakkındaki iddianame de incelendiği zaman, Öcalan'ın, PKK tarafından öldürülen askerler, güvenlik görevlilerinden dolayı yargılandığı görülecektir. Öcalan PKK içindeki ve dışındaki binlerce Kürt'ü infaz ettiklerinden açıkça bahsetmesine ve itiraf etmesine; bununla devlet için yararlı iş yaptıklarını açıklamasına rağmen, Kürt yurtseverlerinin infazlarıyla ilgili yargılanması yoluna gidilmemiştir. PKK tarafından infaz edilen Kürtlerin, devletin ortak ve aynı merkezli infazları olduğu anlayışından hareket edilmiştir."

DARBELER AYNI MERKEZDEN

Türkiye'nin 40 yılık yakın tarihine bakılırsa çok tehlikeli gelişmelerle karşı karşıya olunduğunun tespit edilebileceğini ifade eden Güçlü, Türkiye'de terörün bir merkez tarafından idare edildiği; darbelerin de aynı merkez tarafından hazırlandıklarının kolaylıkla saptanacağını belirtti. Bu merkezin ise 'Kemalist devlet' olduğunu savunan Güçlü, Kemalist devletin PKK'yı Hizbullah'ı ve diğer terör örgütlerini yönettiğini ve yönetmeye devam ettiğini ileri sürdü. PKK ve Hizbullah'ın devlet ilişkilerinin araştırılması ve açığa çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güçlü, bunun Kürtler ve Kürt millet sorununun çözümünde hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

HABER: EMRULLAH BAYRAK / BUGÜN GAZETESİ