Kuşadası"nda bir otel işletmecisi baba ile oğlunu otelin lobisinde ve turistlerin gözleri önünde öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan V.B. üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakıldı.
Bilindiği gibi, Kuşadası"nın otel, bar ve kafeleriyle ünlü İstiklal Caddesi"ndeki Yunus Pansiyon olarak da bilinen Dereli oteli işleten Manisa"nın Kırkağaç ilçesi Bostancı Köyü muhtarı 45 yaşındaki Mustafa Dereli ile oğlu 16 yaşında Nejdet Dereli 22 Ağustos tarihinde gece Saat: 00.30 sıralarında otelin lobisinde turistlerin gözleri önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Kuşadası"nda büyük yankı uyandıran silahlı saldırının ardından gözaltına alınan ve görgü tanıklarının ifadeleriyle de teşhis edilen 25 yaşındaki V.B. isimli zanlı öğleden sonra mahkemeye sevk edilmişti. Görgü tanıklarının tespitine rağmen cinayetleri işlemediğini ileri süren ve hakkındaki iddiaları kabul etmeyen V.B. isimli zanlı, aynı tavrını mahkemede de sürdürdü. Ancak, Kuşadası"nda 4 yıldızlı bir otelde asgari ücretle çalışmasına rağmen cebinden çıkan bin 180 YTL"yi açıklayamayan ve olay sonra eşgali ve elbiseleri görgü tanıklarının verdiği bilgilerle birebir uyan V.B., mahkeme tarafından kasten ve planlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak Söke Cezaevi"ne konulmuştu.
Baba ve oğlunun geçen hafta içerisinde öldürülmesinin ardından, olayın zanlısı olarak tutuklanan V.B. üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu serbest bırakıldı. Kuşadası"nda bir otelde bulaşıkçılık yapan V.B. Şehit Kaya Aldoğan Lisesi civarında dolaşırken, polislerin kendisini gözaltına aldığını belirterek, “ Benim için şüpheli şahsı aldık diye anons yapıldı. Tek suçum cinayeti işleyenlerle benzer kıyafetlerimizin olması. Ayrıca, cebimde de bin 180 YTL bulunması. Boş yere 4 gün cezaevinde yattım” dedi.
Bu arada, polis çevrede yaptığı tüm araştırmalara rağmen olayda kullanılan silahı bulamazken, olayın zanlısı olarak tutuklanan V.B."nin serbest bırakılmasının ardından olayın aydınlatılması ve katil veya katillerin bulunması için Cumhuriyet Savcısı"nın talimatıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.