Dünyada en fazla ve en kaliteli incirin yetiştiği yer olan Aydın"da kuru incirin daha fazla tüketilmesi için tanıtım atağına geçen meslek kuruluşlarının çalışmaları ilk olumlu sonucunu verdi. TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin aynı zamanda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı"nın sahibi olduğu Pegasus"a götürdükleri teklifin ardından geçtiğimiz günlerde Aydın Ticaret Borsası"nı ziyaret eden Sun Express Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç ve Sun Express Ege Pazar Müdürü Ece Şenev"e 36 bin hava yolcusuna incir ikramı teklifinde bulunulmuştu.

Aydın"da bir araya gelen Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Odası yöneticileri ile Sun Ekspres firması yetkilileri 36 bin yolcuya incir ulaştırma hedefi ile protokol imzalamak amacıyla ön görüşme yaptı. Görüşmelerin olumlu sonuç vermesi üzerine 36 bin hava yolcusuna incir ikramını öngören protokolün imzalanmasına karar verdi.

Projenin ilerisi için tanıtım ağını ulusal boyuttan uluslar arası boyuta taşıma isteklerini ifade eden Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Aydın Akyüzlü, bölgedeki kuru incir ile iştigal eden diğer oda, borsa ve diğer hava şirketlerini de bu tanıtım için seferber etmek istediklerini söyledi. İmzalanacak protokolün incir tanıtımı için çok önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Akyüzlü, “Böyle tanıtım çalışmaları resmi olarak kurulmasa da Ulusal İncir Konseyinin kurulmasının ne denli önemli ve isabetli bir zamanda olduğunu bizlere göstermektedir. Ulusal İncir Konseyi kurulduğunda konsey çatısı altında İncir Tanıtım Grubu oluşturulması ve bu gibi tanıtım çalışmalarının tanıtım gurubu vasıtasıyla sürdürülmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Aydın incirinin tanıtımına katkı sağlamak için 36 bin hava yolcusuna incir ikramını öngören protokolün Aydın meslek kuruluşları ile Sun Express arasında yarın Aydın Ticaret Borsası"nda imzalanacağı belirtildi./iha