Dün gece, incicaps.com ve inciswf.com sitelerine girmek isteyen kullanıcılar TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) 06.06.2014 tarih ve 490.05.01.2014.-107278 kararı nedeniyle siteye tedbir amaçlı erişim engeli konulduğu yazısıyla karşılaştı.
Kullanıcılar bu duruma tepkilerini Türkiye ve Dünya Trend Topic listesinde "#direnincicaps' hashtagi ile gösterdi.
Sosyal medyanın son dönemlerde en çok kullanılan incicaps fenomeninin engellenmesi kullanıcılar tarafından büyük tepki çekti. Konuyla ilgili 70 binden fazla tweet atıldı.
TİB daha önce de İnci Sözlük ve bağlantılı siteleri kapatmıştı.

YABANCIYA UYARI, YERLİYE DİREKT MÜDAHALE
TİB, daha önce aynı uygulamayı çok farklı bir yol kullanarak Youtube ve Twitter üzerinde de uygulamıştı. TİB, dünya devi olan bu paylaşım sitelerine, hakkında mahkeme kararları olmasına rağmen defalarca uyarı yapmış en son çare olarak da erişime engellemişti. Aynı TİB, İncicaps'in yöneticilerine haber dahi verme gereği hissetmeden siteyi erişime engelledi.
İncicaps sitesine girmeye çalışanlar bugün TİB'in idari tedbir uygulaması ile karşı karşıya kaldı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Facebook ve Twitter kullanıcılarının, site yönetiminden bağımsız olarak "fotoğraf altı yazı" şeklinde hazırladıkları caps'lerin paylaşıldığı İncicaps, erişime engellemesinin ardından Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere imza kampanyası başlattı. Sosyal medyada incicaps'e destek olanlar http://eekg.tib.gov.tr/ adresinden TİB'e itirazda bulunabiliyor.