Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, “09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü” etkinlikleri kapsamınsa Aydın"da “Büyük Ayrılık” adlı kitabının imza gününe katıldı.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun daveti üzerine Aydın"a gelen CHP"li Kemal Anadol, Aydın Belediyesi Meclis Salonu"nda düzenlenen imza günü ve söyleşi etkinliğinde Aydınlılarla buluştu. Söyleşiye, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü"nde” Aydın"da olmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kemal Anadol, “Bin yılda bir ortaya çıkan 09.09.09 gibi anlamlı tanımladığınız bir zaman diliminde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu duyduğum mutluluğun nedenlerinden bir tanesi de 7 sene birlikte görev yaptığımız, çok sevdiğim, çalışkan, dürüst, iyi bir parlamenter olan Özlem Çerçioğlu"nu Aydın"da belediyenin başında, halkın hizmetinde görmek. Sn. Çerçioğlu"nun sizlerin katkısıyla bu mevkiye getirilmesini görmek beni ayrıca mutlu ediyor. "Özlem"inize kavuştuğunuz için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Söyleşisinde siyaset, tarih, edebiyat üçgeni içinde açıklamalarda bulunan Anadol, “Büyük Ayrılık” adlı kitabından kesitler veren Anadol, Osmanlı İmparatorluğu"nun XX. Yüzyıl başındaki çözülme sürecini, Kurtuluş Savaşı öncesinde Foça-Ayvalık-Midilli ekseninde yaşanan olayları, Türkler ile Rumların iç içe yaşadığı Ege"de adım adım sürüklenilen savaşın ilk yansımalarını, Birinci Dünya Savaşı"na sürüklenen Osmanlı İmparatorluğu"nun bu zor dönemecinde İttihat ve Terakki"nin başlattığı iktidar kavgası, iç içe dostça yaşayan Türkler ile Rumların savaş çağının kurbanı edilmelerinin trajik öyküsünü anlattı.
Yaklaşık 1 saat süren söyleşinin sonunda katımcılar tarafından alkışlanan Kemal Anadol, daha sonra “Büyük Ayrılık” adli kitabını alan okurlarına imza dağıttı. Yaklaşık bir saat boyunca kitaplarını tek tek imzalayan Anadol"a, Başkan Çerçioğlu “09.09.09 “Dünya Aydınlılar Gününe” sağladığı katkı nedeniyle plaket ve çiçek takdim etti.