Ayağının tozuyla kutsal topraklardan geldikten sonra hayır yemeği veren, çevredeki herkesle helalleşen Alim Sarı, törenden sonra ikindi namazı kılmak için abdest alıp namaza duracağı sırada aniden kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. 76 yaşındaki Alim Sarı"nın imrenilecek ilginç ölümü herkesi şaşırttı.
Edinilen bilgiye göre Sarıçam Köyü"nde kendi halinde çiftçilikle uğraşan Alim Sarı, çok özlediği kutsal topraklara gidip Hacı olabilmek için daha önceki yıllarda hac başvurusunda bulundu. Ancak Alim Sarı kuralarda çıkmayınca çok özlediği Mekke ve Medine"ye gidemedi. İki evli olan Alim Sarı yaklaşık 30 yıl önce ilk eşi Meliha Sarı"nın da onayı ile aynı köyden Gülşen Özgen ile de evlendi. Bu yıl iki eşi ile birlikte kontenjandan Hacca giden Alim Sarı, eşleri ile birlikte yıllardır özlemini çektiği Kabe"de ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed"in türbesinin bulunduğu Mescidi Aksa"da "Belki bir daha nasip olmaz gelemem" diye bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.
Hac görevini tamamladıktan sonra kafile arkadaşları ile birlikte geri gelen Alim Sarı, köyüne gelip hayır yemeği verdikten sonra tüm köylüleri ve yakınları ile tek tek helalleşti. Bu arada ikindi vaktinin daralması nedeniyle abdest alan Alim Sarı, namaz kılacağı sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Yakınları tarafından 112 Acil Servis Ambulansı ile Aydın Atatürk Devlet Hastanesi"ne kaldırılan yaşlı şahsın hastanede yapılan kontrolünde yaklaşık yarım saat önce hayatını kaybettiği tespit edildi.
Sarıçam Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Alim Sarı"nın üvey oğlu Mehmet Girgin, kendilerini derinden üzen ölüm vakasının çok ilginç bulunduğunu belirterek “Babamızın vefatı bizleri çok üzdü. Ancak ölüm şekli inanç değerlerimize göre sevinilecek ve herkese nasip olmayacak bir şekilde gerçekleşti. Yıllardır Kabe, Mekke ve Medine hasreti ile yaşıyordu. Hatta ilk başvurularında gitmek nasip olmayınca çok üzülmüştü. Geldiği zaman da "Gözüm Mekke ve Medine"de şimdiden o kutsal beldeleri çok özledim" dedi. Bölgemizde hac dönüşü adet gereği verilen hayır yemeğinin ardından sanki ölümünü biliyormuşçasına herkesle helalleşti ve namaz kılacağı sırada hayatını kaybetti” sözleri ile Aydın"da günün konusu haline gelen ölüm olayını anlattı.