DTP'nin "Akil Adamlar Komisyonu kurulsun" önerisi Öcalan'ın çıktı.
Başbakan Erdoğan'ın "varsa öneriniz ortaya koyun" eleştirisine DTP'li Ahmet Türk'ten annda öneri gelmişti. Salı günkü grup toplantısında Türk, "Başbakan bize projenizi getirin diyor. Biz projemizi ortaya koyduk." dedi.

FIRAT HABER AJANSI'NDA ÇIKTI

Zaman'dan Habib Güler'in haberine göre teklif İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'a ait olduğu ortaya çıktı. Teröristbaşı, bu düşüncesini bir gün önce avukatlarına söyledi. Ertesi gün terör örgütüne bağlı Fırat Haber Ajansı tarafından yayınlandı ve yaklaşık 2 saat sonra TBMM'de 'DTP projesi' olarak açıklandı.

ÖCALAN İLTER TÜRKMEN'İ ÖNERDİ

Öcalan'ın avukatlarına şunları söylediği belirtiliyor: "Ben somut bir öneri sunuyorum; Hemen bir akil adamlar komisyonu kurulmalıdır. Bu akil adamların kimlerden oluşacağı çok önemli. Ben sadece biz seçelim, bizim seçtiğimiz insanlardan oluşsun demiyorum. Devletin de seçeceği kişilerden oluşan bir komisyon olur. Örneğin İlter Türkmen olabilir. Çünkü İlter Türkmen bu devlete hizmet etmiş biridir, devleti de, bizi de iyi tanıyor. Demokratik ilkeler çerçevesinde taraflar arasında görüşmeler yapabilirler. İrlanda'da, Kosova'da, Güney Afrika'da akil adamlar komisyonuyla sorunun çözümüne gittiler."