Dünkü pozitif kapanışların IMKB'de fiyatlandırılmış olmasının yanı sıra yeni güne Asya Pasifik ile vadeli borsaların ekside başlamış olmasını göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin bugüne 59.650 (-108 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz. 
 
Dün global piyasalar açısından oldukça önemli bir gündü desek yeridir. Almanya'da oylanan EFSF anlaşmasına yönelik tahminler pozitif yönde olsa da, yatırımcılar “ya onaylanmazsa” tedirginliği içerisindeydi ama korkulan olmadı. Ayrıca, ABD'de 2.çeyrek büyüme gibi oldukça önemli bir veri açıklandı. Dünyanın en büyük ekonomisinin resesyona girip girmediği sorgusu açısından yakinen takip edilen veriye yönelik beklentimiz önceki aylarda açıklanan makro verilerdeki bozulmaya da bağlı olarak piyasa tahminlerinden daha kötü idi ama bu veride de korktuğumuz gerçekleşmedi ve global borsa endeksleri tüm bunlar çerçevesinde dünü artıda kapatmayı bildi. Sabah itibarıyla Asya Pasifik borsalarına baktığımızda, Japonya'da açıklanan imalat sektörü PMI, sanayi üretimi, işsizlik gibi verilerin yanı sıra Çin'den gelen imalat sektörü PMI verisi ile dün Alman Parlamentosu'nda onaylanan EFSF anlaşmasının esas itibarıyla etkili olduğunu ve bu doğrultuda MSCI Asya Pasifik Endeksinin hafif ekside seyrettiğini görmekteyiz. 
 
Dünkü pozitif havanın 60.000'li seviyeye taşıdığı IMKB-100 endeksinin bugünkü yönünde ABD'de yayınlanacak olan kişisel gelir ve harcamalar, Chicago PMI endeksi, Michigan Üniversitesi tüketici güveni belirleyici olacaktır. Saat 15:30 - 17:00 arasında yayınlanacak bu üç verinin ağırlıklı olarak negatif geleceğini beklememiz doğrultusunda özellikle seansın ikinci yarısından sonra IMKB-100 endeksinin 60.000 seviyesini aşmakta zorlanacağını ve bu noktanın üzerinde bugün kalamayacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle, güne yatayda başlayacağını öngördüğümüz IMKB'nin bugünü mevcut seviyelerini korumaya çalışarak geçireceğini tahmin ediyoruz. 
 
Destekler: 59.700 - 59.000 - 58.000 - 57.300 - 55.800, Dirençler: 60.400 
 
Bugünkü Hisse Önerilerimiz 
 
AKSEN, EKGYO 
 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA