Aydın'da önceki gün düşürdüğü parasının geri geleceğini hiç umut etmeyen din görevlisi, polise ihbarda bulunmadı. Bir polis memurunun eşi tarafından bulunan 5 bin YTL'nin sahibi Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun çabaları sonucunda belirlendi. Polisten gelen telefonla şaşkına Aydın'ın Umurlu Beldesi'ne bağlı Gölcük Köyü'nün imamı Mustafa Duman ümidini kestiği parasını Aydın Polisevi'nde düzenlenen törenle, 14 yıllık polis memuru Mahmut Alkurt ve eşi Yeter Alkurt'tan teslim aldı.
Törende konuşan Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Saygı, 25 Mart 2008 Salı günü polis memurunun eşi olan Yeter Alkurt'un il merkezinin en işlek alışveriş merkezi olan Yağcılariçi Mevkisinde bir deste halinde 5 bin YTL değerinde para bulduğunu söyledi. Yeter'in asayiş biriminde görevli olan eşi Mahmut Alkurt'u durumdan haberdar ederek parayı ona teslim ettiğini açıklayan Saygı, paranın kendilerine ulaşmasının ardından “155 Polis İmdat” ve karakollara herhangi bir kayıp ihbarının yapılıp yapılmadığını araştırdıklarını ifade etti. Her hangi bir ihbara rastlamaması üzerine destenin üzerindeki şeritte yazan banka ismi, tarih ve görevlisi imzasından yola çıkarak araştırmalara başladıklarını belirten Saygı, “Bunun üzerine görevlilerimiz banka şubesinin müdürüyle görüştü. Onların da yardımıyla para çıkışını yapan görevliye ve o görevliden aynı gün 5 bin YTL ve üzerinde para çeken kişilerin isimlerine ulaşıldı. 'Ertesi gün imamımız Mustafa Duman bankaya gelerek, çektiği 20 bin YTL tutarındaki paranın 5 bin YTL'sinin kayıp olduğunu belirterek; bankada düşürmüş veya eksik almış olabileceğini bildirmiş. Banka müdürümüz de bizim böyle bir araştırma yaptığımızı bildiği için, konuyu bize aksettirdi. Yaptığımız detaylı incelme ve mülakat sonucunda paranın Mustafa Duman'a ait olduğunu tespit ettik'' dedi.
Bankadan 20 bin YTL para çektiğini ve parasının bir bölümünün kayıp olduğunu evine gidince fark ettiğini kaydeden Mustafa Duman da, paranın yere düştükten sonra kalabalıkta çıkmayacağını ve parayı bulunanın alıp gideceğini düşündüğü için polise bilgi vermediğine söyledi. O an ihbarın boş bir davranış olacağına inandığını beyan eden Duman, “Ama hata yapmışım. Her hangi bir kayıpta ilgilere bilgi verilmesi gerektiğini şimdi öğrendim. Böyle bir olay sonrası paranın geri gelmesi ve bir polis eşi tarafından bulunması bizi çok mutlu etti. Değil 5 bin YTL daha fazla miktar olsaydı yine kardeşimizin bunu emanet olarak göreceğine inanıyorum. Bu peygamber ahlakıdır. Cenabı Hakkın bizlerde görmek istediği bir ahlaktır. Kendisinde bu ahlak olduğu için kutluyorum. Artık bizler bir ömür boyu kardeş aile olarak görüşeceğiz” diye konuştu.
Parayı bulan polis memurunun eşi Yeter Alkurt ise, parayı yerde ilk gördüğü andan itibaren parayı sahibine vermekten başka bir şey düşünmediğinin altını çizdi. Parayı ilk önce anons yapılması için belediyeye götürmeyi düşündüğünü dile getiren Alkurt, telefonla görüştüğü eşinin parayı polise teslim etmesini istediğini kaydetti. Parayı eşine teslim edince rahatladığını belirten Alkurt, paranın sahibi bulununca çok sevindiğini belirtti. Eşinden parayı alır almaz durumu üstlerine ileterek paranın sahibinin bulunması için çalışmalara başladıkları bilgisini veren polis memuru Mahmut Alkurt da, parayı düşüren kişinin kısa süre içersinde bulunması ve parayı teslim etmiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu beyan etti.
Konuşmaların ardından din görevlisi Mustafa Duman ve eşi Elvan Duman düşürdükleri 5 bin YTL paralarını, polis memuru Mahmut Alkurt ve eşi Yeter Alkurt'un elinden teslim aldı.