Cezaevi nakil aracı ile Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi"ne getirilen İlsever"in tedavisi yatırıldığı mahkum servisinde devam ediyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında "Terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlseven, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Özel Güvenlik Kapalı Cezaevi"nde rahatsızlığı artınca, cezaevi nakil aracı ile Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada Göğüs Hastalıkları servisinde muayenesi yapılan İlsever daha sonra hastaneni zemin katında bulunan "Hükümlü ve tutuklu" servisine yatırıldı. Babasının hastaneye kaldırıldığını öğrenen Ceyhun İlsever de Edirne"ye gelerek, savcılık izniyle babasını ziyaret etti.

Babasının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirten Ceyhun İlsever, “Babamın zaten 1.5 yıldır akciğer rahatsızlığı vardı ve sürekli tedavi görüyordu. Rahatsızlığı bulunan Akciğer embolisi ise tedevisinin tam olarak yapılmaması durumanda kansere dönüşen bir hastalık. 1.5 yıl önce böyle hastalık geçirdi ve iki ayrı hastanede tedavi gördü. En son İstanbul"daki Siyami Ersek Hastanesi"nde bir süre yattıktan sonra taburcu oldu” dedi.

Babasının tedavisinin ömür boyu iğne ve hapla doktor gözetiminde yapılması gerektiğini söyleyen Celyuhn İlsever, açıklamasında şöyle dedi:

“En son olarak da cezaevinde hareketsiz ve uygunsuz koşullarda bulunduğu için bu hastalık büyük sıkıntı doğurdu. Korktuğumuz başımıza geldi. Birkaç aydır daha da kötüleşti. Doktorlar kanserden bahsediyor. Aşırı kilo verdi ve kendisini bitkin hissediyor. Burnundan da kan geldi ve sürekli ateşi çıkıyor. İdrar yolunda da problem var. Uzman hekimlerle görüştüğümüzde böyle bir gidişatın daha kötü olacağını bize söylediler. Durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Durumu da kötü olduğu için buraya getirildi. Kesin olan şu ki tutuklu olarak hastanede de olsa bu koşullarda her geçen gün ömründen ciddi günler çalınıyor. Babamın hayatından endişe ediyoruz. Babamın rahatsızlığının artması üzerine İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye başvurusu yaptık ancak reddedildi. Daha sonra doktor raporlarını göstererek tekrar tahliye talebinde bulunduk. Şu an sonucu bekliyoruz. Doktor raporları ortada, tahliye olacağını düşünüyoruz.”

Celhun İlsever, iddianameyi okuduğunu ve babası Ferit İlsever'in hangi suçtan tutuklandığını bile bilmediklerini kaydederek, “Babam ne suçla tutuklandığını bile bilmiyor. Sağlığı herşeyin önüne geçti. Her geçen gün babamın ömründen çalınıyor. Şu an böbreğinde 2.5 samtimertelik bir kitle ve ayrıca akciğerinde de her geçen gün hızla büyüyen bir kitle var. Bugün hiç olmadığı kadar endişeliyiz” dedi. Babamın suçsuzluğuna inandıklarını belirten Ceyhun İlsever, “Bu gidişatın geçmişte de bir örneği var. Kuddusi Okkır gibi olmasından endişe ediyoruz. Okkır da akciğerden öldü. Benzer bir gidişin doktorlar tarafından babam içinde söyleniyor. Aynı olayın olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Yazılı bir açıklama yapan hastane Başhekimi Prof. Dr. Ferda Özdemir ise, “Ferit İlsever adındaki hasta, hastanemiz mahkum servisinde 04 Ağustos 2008 tarihinden itibarin yatarak takip edilmektedir. Sağ akciğer üst lobunda kitle görüntüsü nedeniyle takip edilen hastada, daha önceden kullandığı coumadin dozuna bağlı INR değerinde düşme tespit edilmiştir. INR değerinin normal sınırlara gelmesi ve coumadin dozunun düzenlenmesi amacıyla yatırılarak takip edilmektedir. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından izlenen hastanın aynı zamanda kitlenin etyolojisine yönelik tetkikleri de devam etmektedir”dedi.