Nazilli Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor Ali Taşar'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde 30'un üzerinde trafik polisi ilkyardım eğitimi aldı.
Trafik kazalarında kaza yerinde yaralılara ilk müdahaleyi yapan trafik personeline ilk yardım konusunda bilgilendirmek üzere Trafik Büro Müdürlüğü Lokalinde 2009 yılının ilk eğitim Semineri gerçekleştirildi. Yılda 2 kez yapılan seminerlerde olay yerine ilk ulaşan görevliler olarak trafik polislerinin ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip olmaları amacıyla düzenlendiği öğrenildi. Düzenlenen seminerlerde Uzman Doktor Ali Taşar slayt gösterileri ile hastalık ve kaza durumlarında ilk yapılması
gerekenleri anlattı. Kazalarda ilk önce alan güvenliği sağlanması gerektiğini ifade eden Dr. Taşar; "Kaza alanına ilk ulaştığınızda öncelikle, daha fazla can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için alan güvenliğini sağlamak birinci göreviniz olmalıdır. Bunun ardından yaralının durumunu öğrenmek için konuşturmaya çalışmalı, sorular sorulmalı ve hafifçe göğsüne vurularak ilk gözlem tamamlanmalıdır. Bu işlemlerin ardından 112 Acil Servis aranmalı, yaralının durumu ile ilgili bilgiler aktarılmalıdır. Ambulans
gelene kadar yaralı kesinlikle yerinden kıpırdatılmamalı, gözetim altında tutularak nefes alması sağlanmalıdır. İlk yardımın bilinçli yapılmasının hayati önem taşıdığı unutulmamalıdır."
Nazilli'de görev yapan trafik personeline ilk yardım eğitimi vermekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Dr. Taşar, ilk yardımın çok önemli bir konu olduğunun altını çizerek; "İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün gösterdiği bu hassasiyeti, okullarımızın ve araç kullanan sürücülerimizin de göstermesini ve en az yılda bir kez bu konudaki seminerlere katılmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.