Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Halkevleri adına Avukat Deniz Özbilgin, öğretmen Aydın Erekmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Özbilgin, suç duyurusu dilekçesinde, öğretmenlerin öğrencilerini demokratik yurttaşlar olarak yetişmelerine katkı sağlama zorunluluğu bulunduğu belirterek, "Toplum öğretmenlerden, öğrettiklerini örnek olarak yaşayan ideal insanlar olmalarını beklemektedir. Şüphelinin davranışlarının, dünya ülkelerinin ve değerlerinin kabul etmiş olduğu öğretmen modeline uygun olmadığı, meslek etik ilkelerine aykırı hareket ettiği ve bu suretle kendini koruyamayacak olan otoritesi altında bulunan öğrencilerin fikirlerini kin ve düşmanlığa sevk ederek etkilediği anlaşılmaktadır" dedi.

Suç duyurusu üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli öğretmenin 3-A sınıfı öğrencilerin idam ipiyle resimlerini çekerek sosyal medyada paylaştığı, çocukların pedagojik gelişimine uygun olmayan paylaşım nedeniyle yaptığı eylemin görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğu gerekçesiyle soruşturma izni talep etti.

Başakşehir Kaymakamlığı, öğretmen Erekmen hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan soruşturma yapılması için izin verdi. Kararda, Erkmen'in yaptığı işlemlerin soruşturmayı gerektiren nitelikte olduğu anlaşıldığından hakkında soruşturma izni verildiği kaydedildi. Başakşehir Kaymakamının imzasını taşıyan kararda, öğretmen Aydın Erkmen'in kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden sosyal paylaşımında Milli Eğitim'in temel amacına dışına çıktığı belirtildi. Kararda, Milli Eğitim Temel Kanunda "Öğretmenlik, Devletin, eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitimin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler" hükmü bulunduğu anımsatıldı.

Kararda, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kamu hizmeti yürüten öğretmelerin, görev tanımlarının net olarak ortaya konduğu, asli görevi öğretmenlik olan Aydın Erkmen'in yürüttüğü kamu hizmetini yasalarımız doğrultusunda yerine getiremediği, hakkındaki iddiaların sübut bulduğu, fiilin TCK'nın 257 maddesine (Görevi kötüye kullanma) göre memur suçlarında olduğu anlaşılmıştır" dendi.