Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ilköğretimde uygulanan ''e-kayıt'' sisteminin ''e-kayıp'' sistemine dönüştüğünü ileri sürdü.

Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, ilköğretim öğrencilerinin ikametlerine en yakın okula yerleştirilmeleri ve okula gönderilmeyen çocukların takip edilmesi amacıyla başlatılan ''e-kayıt'' sisteminde sorunlar yaşandığını ifade etti.

Ulusal Adres Veritabanı'na göre kayıt altına alınan sistemin güncelleme konusunda özensizlik olduğunu öne süren Adıbelli, bu özensizlikten dolayı 31 bin 705 öğrencinin hiçbir okula yerleştirilemediğini iddia etti. Bu sorunlar nedeniyle ''e-kayıt'' sisteminin ''e-kayıp'' sistemine dönüştüğünü öne süren Adıbelli, sorunlar nedeniyle birçok velinin yeni çözüm arayışına yöneldiğini dile getirdi.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için kurgulanmış ''e-kayıt'' sisteminin, okullar arasındaki yapısal ve eğitsel farklılıkların ortadan kaldırılmadan uygulanmasının olanaklı olmadığını ileri süren Yüksel Adıbelli, okullar arasındaki dengesizliklerin giderilmesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.


Yayın tarihi: 20 Temmuz 2009 - Pazartesi
Web adresi: /Yasam/2009/07/20/ilkogretimde_ekayit
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.