Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğun sivil mahkeme tarafından, silahlı terör örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanması Cumhuriyet tarihinde bir ilk.

Sosyal medya da Başbuğun tutuklanmasına kayıtsız kalamadı.

Gazeteciler.comun haberine göre dün geceden itibaren tutuklanma süreci an be an Twitterın gündemindeydi.

#İlker Başbuğ, #hepimiz İlker Paşayız ve #boru kelimeleri Türkiye Trend Topic listesinin tepesine yerleşti.

İşte İlker Başbuğun tutuklanmasının ardından Twitterda yapılan yorunlardan seçmeler.

BEN YAZMIŞTIM

Mehmet Baransu: İlker Başbuğun yargı önüne çıkacağını ve hesap vereceğini Mart 2010da piyasaya çıkan KARARGAH kitabımda yazmıştım. O zaman GEN. başkanıydı.

Ahmet Meriç Şenyüz

Evet an itibariyle İlker Başbuğ insanlık tarihinde silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklanan ilk gen. kur. bşk.nı olma unvanını kazandı

TURGUT: TSKNIN AÇILIMI TERÖRİST SİLAHLI KUVVETLER Mİ?

Yıldıray Oğur

laik ve muhafazakar basındaki başbuğ hukuka saygılı, sivil otoriteye bağlı genelkurmay başkanı yazılarını hatırlıyorum, gözlerim açık...

Alper Turgut

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör örgütü yöneticisi olmaktan tutuklandıysa, TSKnın açılımı Terörist Silahlı Kuvvetler mi oluyor?

Cüneyt Özdemir

İlker Başbuğun tutuklanması Türk ordusundaki en büyük kırılmalardan biridir.

TEZCAN: BEN UYURKEN OLDU HER ŞEY

Özgur Mumcu

Internet siteleri sebebiyle İlker Başbuğ tutuklanıyorken 27 Nisan muhtırasını veren Büyükanıt da unutulmamalı değil mi?

Ahmet Tezcan

İlker Başbuğ tutuklanmış! Ben uyurken oldu her şey...

Süleyman Özışık: Başbakanların ve bakanların asıldığı, suçsuz çocukların yaşının bir gecede büyütülerek 18 yapıldıktan sonra urgan ucuna boyunlarının geçirildiği bu ülkede bir Genelkurmay Başkanının hesap vermesi veyahut tutuklanması birilerine neden acayip bir şeymiş gibi geliyor?

Ve İlker Başbuğ tutuklandı. Serbest kalsa, aynı suçtan iceride olanların hesabı verilemezdi. Normal karar.. Hepimiz boruyuz. Hepimiz birer kagit parcasiyiz!.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Medya mensuplarının sosyal medyadan paylaştığı bu mesajlar dışında çok sayıda Twitter kullanıcısı da Başbuğun tutuklanmasını gündemlerine taşıdı. İşte o mesajlardan bazıları:

- ilker başbuğ tutuklandı hayaldi gerçek oldu

-Yaşanılan bunca şeyin üstüne , İlker Başbuğun tutuklanması insanları şaşırtıyo olmamalı. #HepimizILKERpasayiz

-İnternet andıcına gelene kadar ne paşalar ne maşalar var. büyukanıt dururken başbuğu almak, alacak ortam oluşturmak bana ilginç geliyor.

- İlker Başbuğ bu suçlama onuruma dokunuyor demiş.. Paşam bi senğin onuruna deil Türkiyenin onuruna dokundu bu suclama..

HÜRREMİ İZLEDİN Mİ?

- Uluderede yanlış istihbaratla 35 kişi ölmüş! -Yazık -Başbuğ tutuklanmış! -Hadi ya -Hürremi izledin mi? -Yok! Manyak merak ediyorum, anlat!

- İlker Başbuğ terörist ise onu ülkenin savunma sisteminin en tepesine getiren zihniyet ne?

- ilker başbuğ cezaevinde... sonunda hakettigi yeri buldu

- Uludere gündemini değiştirmek için İlker Başbuğ tutuklandı !

- Koskoca Fenerbahce Cumhuriyeti baskani Aziz Yildirimi içeri almıslar millet İlker Basbuğ nasil içeri girer diyor, şaka gibi

- Anlamadığım şey Başbuğ tutuklandı diye herkes isyanda herkes bi laf salatasında. Belli ki bi işler çevirmiş aldılar adamı.

BAŞBUĞ TUTUKLU HİZBULLAH SERBEST

- İlker Başbuğ, 4 internet sitesi kurarak darbeye teşebbüsten tutuklanıyor. Hizbullah örgütü militanları serbest bırakılıyor.

- Başbuğ terör örgütü kurdu deniyor.Askerler ozaman terörist mi? Öcalan sayınsa! Gerçekten kim bu terörist? Nasıl bir oyundur!

- Başbuğ sivil bir mahkeme tarafından tutuklanan ilk Genelkurmay Başkanıdır. Daha önce 27 Mayısta askeri yönetimin tutukladığı Erdelhun var

- Hizbullah lideri Hacı İnan tutuksuz yargılanırken,eski Genelkurmay Başkanı Ilker Başbuğ tutuklu.. Söyleyecek söz yok.

ASKERLİĞİMİ TERÖRİST OLARAK MI YAPTIM BEN?

- İlker Başbuğun genelkurmay başkanlığı döneminde askerliğimi terörist (!) olarak mı yapmış oluyorum şimdi ben?