Bu konuda ilk somut adımı adan CMK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Metin Kılıç ve Çinli ortakları Hunan Changfeng Şirketi'nin Genel Müdürü Yuhua Ou, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

CMK Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Metin Kılıç, Mersinli bir işadamı olarak artık yurtiçi ve yurtdışında elde ettiği tecrübelerini imkanlar doğrultusunda Mersin'e yatırmak istediğini dile getirdi. Yüzde 100 Türk malı otomotiv markası çalışmalarına 3 yıl önce başladıklarını belirten Kılıç, "Hedefimiz sadece yerli otomobil üretmek de değil, yerli motor üretimi yapabilmektir. Yaklaşık 2,5 yıldır da İtalya'da bütün testleri yapılan, her türlü testlerden geçen bir milyon kilometre yol yapan aracımız hazır. Artık yerli otomobil üretimi Türkiye'de olacaksa bunun üretim yeri Mersin olacaktır, bunda artık hiçbir neden görmüyoruz" diye konuştu. Kılıç, ilk yerli otomobil üretiminin MTOSB'de yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu'na Mersin'de yapılacak olan otomobilin bir maketi ve Çin'de yapılan ipek işlemeciliğinin bir örneği takdim edildi. Güzeloğlu'nun arabayla uzun süre ilgilenmesi ve incelemesi ise dikkatlerden kaçmadı.