Leyla Alaton, Amerika"daki öğrencilik yıllarında İstanbul"dan götürdüğü kemerleri sattığını söyledi ve “İkinci senede 2 milyon dolarlık satış yaptık” dedi.

KENAN Erçetingöz"ün sunduğu “60 Dakika” adlı televizyon programına konuk olan Leyla Alaton, iş hayatı hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. İş hayatına Amerika"daki öğrencilik yıllarında atıldığını belirten Alaton, büyük meblağ para kazandığını söyledi: “Amerika"da öğrenciyken, ilk paramı İstanbul"dan getirdiğim kemerlerle kazandım. İlginç oldu, çünkü okulda okurken yaptığım bir işti. Herkes bir şey yapıyordu. Özal dönemiydi, ihracatın patladığı yıllardı. Master yaptığım sırada herkes bir şey satarken, ben de satabilirim diye düşündüm ve ithalatçıları gezdim. Onlar ilgilendi. İkinci senede 2 milyon dolarlık mal satışı yapıldı. Bu biraz da kendine güven durumuydu, kimsenin yardımıyla olan bir şey değildi. Leyla olarak, New York"ta, bir bavulun içinde getirdiğim kemerlerle oldu bunlar. Okul bitince ülkeme döndüm, kalsaydım "kemer kraliçesi" olabilirdim.”

"Şiddet" tavsiyesi

11 yıllık eşi, iki çocuğunun babası Mehmet Günyeli"ye “dayakçı ve sadakatsiz” olduğu iddiasıyla boşanma davası açan Leyla Alaton, programda kadınlara “şiddet” hakkında tavsiyelerde bulundu: “Şiddetin eğitimle bir alakası yok. Beş diploma almış erkeğin de şiddete yönelmesi ve beş diploması da olsa kadının buna katlanması ilginç... Kadınlar şiddeti belgeleyecek. "Bir daha olmaz, elini kaldırmaz" demeyecek. O morlukları, çizikleri ispat etmek çok önemli. Bugün Türk mahkemelerinde iki hafta içinde boşanabilirsiniz. Bunu çok az kadın bilir. Al belgeyi, ister kullan ister sakla.”