Sadece sekiz hafta oldu doğalı. İlk adımlarını atmaya yeni yeni başladılar. Ama yürümek zor, annenin koynunda saklanmak, orada uyumak daha güzel.

En soğuk kalpleri bile ısıtacak kadar sıcak fotoğraflarıyla Andy Rouse, objektifinden bebek kutup ayılarının anneleriyle olan yaşamını gözler önüne seriyor.
Kararsız adımlar... Yalpalaya yalpalaya hantal küçük vücudunu taşımaya çabalıyor, karla örtülü doğanın üzerinde. Kuzey rüzgarları esiyor ama güneş ışığı kendini belli belirisiz gösteriyor. O da, yavruların ilk adımları gibi kararsız, devam etse mi yola, etmese mi, pek bilemiyor.

Anne kutup ayısı, henüz 8 haftalık olan bebeklerini izliyor uzaktan. Sonra annelik iç güdüsüyle yavruların yanıbaşında beliriyor ve "Uyku vakti!" diyor gür sesiyle. Yürümeye çalışmaktan bitap düşmüş iki minik hemen sığınıyor annelerinin koynuna.

Etraf bembeyaz, kar bütün haşmetiyle bitki örtüsünü sarıp sarmalamış, uzun bir süre de oradan gitmeye niyetli değil. Yavrularını sıcak tutmak için kuytu bir köşeye kıvrılan anne kutup ayısı, kendisini izleyen gözlerden rahatsız.

Doğa fotoğrafçısı Andy Rouse ise, bu üçlünün hayatını adım adım çekmekte ısrarcı. Anne nereye, yavrular oraya, Andy de!

"Annesi bebeklerin rahat etmesi için elinden geleni yapıyor. Küçük ağaçların altına yatıyor, bebekler de onun sıcacık karnına yaslanıyor. Anne ve bebek ilişkisinin güzel bir örneği bu hayvanlar. Yavrularını durmadan kontrol ediyor. Düşmanlardan korumak için sürekli savunmada. Bebeklerse mışıl mışıl uykuya dalıyor."

GAZETEPORT