İllçe Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Sağlık Grup Başkanı Dr. Orhun Örer, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fikri Özçetin ve il genel meclis üyeleri merkezin açılacağı Sümer Park alanındaki Nazilli 2 No"lu Sağlık Ocağı Ek Hizmet Binası"nda incelemede bulundular.

İnceleme sırasında bilgiler veren Milletvekili Ahmet Ertürk, “Nazilli"ye Türkiye"nin ilk Alzheimer ve Rehabilitasyon Merkezini açıyoruz. Alzheimer hastalığı ulusal sorunlarımızdan bir tanesi bölgemiz insanları beyinlerini erken zamanda çok fazla kullandıkları için belirli bir yaşa ulaştıklarında unutkanlık hastalığı denilen bu Alzheimer hastalığı ile karşı karşıya kalıyorlar. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok. Onun için bunu da devletimiz kaynakları ve imkanları ile Sağlık Bakanlığımız, İlçe Kaymakamlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sağlık Grup Başkanlığımız ve Nazilli Devlet Hastanemizin müşterek çalışmaları ile bir proje ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu proje ile beraber sabahleyin hastalarımız evlerinden alınacak akşama kadar burada kalacaklar akşamleyin de tekrar evlerine bırakılacaklar. Böylece evlerindeki insanlarda 24 saat beraber yaşamak zorunda oldukları büyükleri ile belirli bir zaman ayrılarak onları özleme fırsatı bulacaklar. Böyle bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

Türkiye"de belki ilk defa böyle bir çalışmanın Nazilli"de yapılacağına işaret eden Ertürk, “Bilindiği gibi Nazilli Ülkemizde Uzun Yaşam Merkezi olarak Tescil edilen bir ilçemiz oldu. Uzun yaşayan insanların olduğu bir merkezde doğal olarak böyle bir merkezin olması gerekli. Projenin asıl amacı unutkanlık hastalığına yakalanmış bu insanlarımızı tedavisi olmadığı için onları en azından o hastalıkla beraber daha konforlu, daha sağlıklı bir yaşam tarzına alıştırmak onları yeni dostluklar , yeni arkadaşlıklar edindirmek ve yapılabilecek tedavilerini sağlamaktır. Biz siyasetçilerde bu önemli konuya destek veriyoruz. Bunu da Nazilli için yapmak istiyoruz” diye konuştu.