Deniz GÜÇER / VATAN ANKARA

Ankara kulislerinin geçtiğimiz ay en çok konuşulan konularından biri olan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un iktidar partisine geçmesinde ilk adım Ramazan Bayramı sonrasında atılacak. Başbakan Erdoğan’ın davetinin ardından Kurtulmuş partisinin yetkili birimleriyle görüşerek buna olumlu yanıt verdi.

AKP’nin son MKYK toplantısında da parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Sayın Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılımı söz konusudur. Sayın Kurtulmuş partisinin kendi kurullarında bu meseleyi ele aldı ve AK Parti’yle bütünleşme konusunda onların da olumlu bir bakışı var. MKYK’da da bu bir kez daha değerlendirildi. MKYK’mız tarafından da olumlu karşılandı” dedi. Bu açıklamanın ardından Kurtulmuş’un AKP’ye geçme sürecinde geri sayım başlamış oldu. Kurtulmuş bayramdan hemen sonra Kurucular Kurulu’nu toplayarak partisinin geleceğiyle ilgili son kararı verecek. Henüz net bir tarih belirlenmezken bu toplantıdan “Has Parti’yi kapatma” kararının çıkması bekleniyor. Bekaroğlu ile kendisini destekleyen ekip ise HAS Parti’nin kapatılmaması gerektiğini ve Kurtulmuş olmadan yoluna devam etmesini istiyor. Kurucular Kurulu bu toplantıyla kararını netleştirecek ve sonrasında süreç başlayacak.

A takımı ile hareket edecek

Kurtulmuş’un Eylül ayında yapılacak kongrenin ardından iktidar partisinde önemli bir göreve getirileceği konuşulurken “A Takımı”yla birlikte hareket etmesi de bekleniyor. Aralarında Saadet Partisi’nden bu yana yol arkadaşlığı yaptığı Teoman Rıza Güneri, Şeref Malkoç ve Hüsamettin Korkutata gibi isimlerin bulunduğu Kurtulmuş ekibinin de iktidar partisine katılması bekleniyor. Bu isimlerin hangilerinin parti yönetiminde yer alacağı veya almayacağı da henüz belirsizliğini koruyor. HAS Parti Kurucular Kurulu toplantısının ardından Başbakan Erdoğan ile Numan Kurtulmuş’un ikinci kez biraraya gelmeleri, bu görüşmede Kurtulmuş’un ve ekibinin iktidar partisine nasıl ve ne zaman katılacağının planlanması bekleniyor.