Dünyada Her yıl 9 milyon insanın yakalandığı ve 1.7 milyon civarında insanın hayatını kaybetme nedeni olan verem halen dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Söke Verem Savaş Dispanseri Söke ile birlikte Kuşadası ve Didim ilçelerinde kış aylarında 250 bin, yaz aylarında ise 500 bin civarında nüfusa hizmet veriliyor. Söke-Kuşadası-Didim üçgenine hizmet veren Söke Verem Savaş Dispanseri`nden edinilen bilgiye göre; 2008 yılında bölgede toplam 94, 2009 yılında 80 verem hastası bulunduğu, bu hastalara verem savaş dispanseri aracılığı ile tedavinin yanında, yerinde tedavi uygulaması ile hizmet verildiği belirtildi. Verem tedavisi hastalara tamamıyla ücretsiz gerçekleşirken, hasta yakınlarının kontrolleri de yine ücretsiz gerçekleşiyor. Söke Verem Savaş Dispanseri"nde 2 doktor, 4 hemşire, 1 laborant ve 1 röntgen uzmanı görev yapıyor.

Bu yıl 3 Ocak`ta başlayıp, 10 Ocak tarihinde sona erecek Verem Haftası nedeniyle ilçe okullarında Verem ile ilgili olarak bilgilendirme seminerleri ve toplantıları da gerçekleştiriliyor.

Söke Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Erdost Aydoğdu; “Disiplinli bir tedavi süreci isteyen verem hastalarına doğrudan ve gözetimli tedavi uygulanıyor. Söke Şehir Merkezi`nde bulunup merkeze gelemeyen hastalarımızın adreslerine giderek tedavi çalışmaları yapılırken, şehir sınırları dışındaki hastalarımıza sağlık ocaklarındaki sağlık çalışanlarımız aracılığı ile ulaşıyoruz. Şikayet ve belirtileri gören vatandaşlarımızın kesinlikle sağlık kurumları ve Verem Savaş Dispanserlerine başvurmalarını istiyoruz. Verem diğer adıyla tüberküloz ciddi bir hastalık olmasına rağmen günümüzde ilaçların düzenli kullanılması ile birlikte tedavi edilebilen bir hastalık” diye konuştu./iha