Başkan İbrahim Üstün ile birlikte yönetimden istifa ettiği belirtilen 25 kişilik yönetimin, partiye herhangi bir kırgınlıkları olmadığı belirtildi. Başkan Üstün istifa gerekçesinde işlerinin yoğunluğunu gösterse de, parti tüzüğü gereği bir kişinin 4 kez üst üste başkan seçilememesi nedeniyle mevcut yönetimin, yeni gelecek yönetimin kongreye daha rahat çalışması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Kuşadası"nda yankı uyandıran istifası ile ilgili açıklama yapan AK parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün açıklamasında “Seçim atmosferine girdik. Benim başkanlık sürem 3 ay sonra doluyor. O zaman seçime kısa bir süre kaldığından değişiklik doğru olmaz. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle seçim sürecinde görev alamam zor. Yeni atanacak yönetimin seçime daha hazırlıklı olması için yönetim kurulu arkadaşlarımla bu kararı aldık ve uyguladık. Partimizin önünü açtık” dedi. Partisine küskün ve kızgın olmadığını, her kademesinde görev almaya devam edeceğini söyleyen Üstün, yeni atanacak başkan ve yönetimine desteğinin tam olacağını da kaydetti.

Bilindiği gibi Başkan İbrahim Üstün, daha önceleri dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ve Aydın Milletvekili Atilla Koç ve dönemin AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın muhalefetine rağmen kongrede başkan seçilmişti.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, anlayışlı davranışlarından dolayı Kuşadsı teşkilatına teşekkür ettiğini belirterek "Parti tüzüğümüz gereği bir başkan 4. dönem aday olamaz ve seçilemez. Bu nedenle Kuşadası İlçe Başkanımız İbrahim Üstün ve ekibini, partimizi güçlendirmek adına yaptıkları bu anlamlı hareketlerinden dolayı kutluyorum" dedi./iha