Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından başlatılan ve Aydın İl Genel Meclisi tarafından proje kapsamında desteklenen ‘Okul Sütü Projesi’ öğrencilerin yanı sıra üreticileri de sevindirdi. Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya ve Aydın Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Aydın İl Genel Meclisine ziyaret ederek, oturuma katılıp il genel meclisi üyelerine süt dağıtarak teşekkür ettiler.
Yıllardır beklenen bir kararın bu yıl alınmasından duydukları memnuniyeti üreticiler adına dile getiren birlik temsilcileri, uygulanan bu projenin hem çocukların sağlığı, hem de üreticilerin emeğinin karşılığını bulması bakımından çok önemli olduğu belirtip meclis üyelerine teşekkür ettiler.
Konuyla ilgili görüşlerine Meclis kürsüsünden dile getiren Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya “Okul Sütü’ projesinin aynı zamanda bir çok konuda örnek olacağı belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. İki ay önce İl Genel Meclisi’ne ziyaret ettiğini ve Okul Sütü Projesi için CHP; MHP ve AK Parti gruplarından destek aldığını ifade eden Başkaya “Proje için 2012 yılının bütçesinde ödenek ayrılması bizleri için bir milat. Herkese teşekkür ediyoruz” diyerek İl Genel meclisi Üyelerine süt dağıttı.