Aydın İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantılarında Kuşadası İl Genel Meclisi üyeleri Akan Evran ve Kurtuluş Geyik tarafından Yaylaköy İlköğretim Okulu’yla ilgili önerge görüşüldü. 
Okulun yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler veren Akan Evren, “Kuşadası ilçemizde bulunan Yaylaköy İlköğretim Okulu’nda 1., 2. ve 3. sınıflarında birleşik olarak 29 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Okul binasının fiziki yönden eksikleri vardır. Okulun çatısı yağmurlu havalarda su akıtmaktadır. Binanın duvarlarında çatlaklar oluşmuştur. Ayrıca örencilerin tuvaletleri sağlığa aykırı bir durumdadır. Bu eksiklerin incelenmesi ve ivedikle çözülerek öğrencilerimizin daha elverişli ve sağlıklı koşullarda eğitim öğretim görmelerinin sağlanması gerekmektedir” dedi. 
Akan Evren ve Kurtuluş Geyik tarafından verilen önergenin ardından Yaylaköy İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulunan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan raporu İl Genel Meclisi üyeleriyle paylaşan Komisyon Başkanı Zekeriya Diner de, incelemeleri sırasında Köy Muhtarı Cafer Çiftçi ve Okul Müdürü Nursel Aydemir’den bilgiler aldıklarını söyledi. Okulun 1967 yılında inşa edildiğine işaret eden Diner, “Okulda 2 derslik, 1 öğretmen ve idareci odası bulunuyor. Ayrıca iki kattan oluşan bir lojmanı var. Lojmanın alt katında depo ve öğrenci tuvaleti bulunuyor. Öğrenci sayısı 1. sınıfta 6, 2. sınıfta 9 ve 3. sınıfta da 6 öğrenci olmak üzere toplam 21’dir. Yeni öğretim yılında 5 öğrenci nakille başka okullara gitmiş. Okulun ve lojmanın çatısındaki ahşaplar çürümüş. Yağmurlu havalarda çatıda su birikiyor ve sınıflara su sızıyor. Okul yapıldığından bu yanana çatıda hiç tadilat yapılmamış” diye konuştu.
KOLONSUZ BİNA TEHLİHE SAÇIYOR
Okulun duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve kolunsuz duvarların can güvenliği açısından tehlike arz ettiğini ifade eden Diner, şunları söyledi: “Bina kolunsuz olarak inşa edildiği için içerisinde bulunan öğrenciler ve öğretmenler için tehlike arz ediyor. Çatı uzun zamandır bakım yapılmadığı için yağışlarda su akıtıyor. Deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde böyle bir binada eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesin görmezden gelemeyiz. Bu okulumuzun sorunlarını bir an önce gidermeliyiz”