Belediye ile Üniversite"nin ortaklaşa düzenlediği aktiviteler sayesinde Aydın"daki yaşlılar adeta yalnızlıklarını unutup ikinci baharı yaşamaya başladılar.
Aktif Emekli Kadınlar Derneği tarafından Belediyenin tahsis ettiği araçlarla evlerinden alınan yaşlılar, İkinci Baharı Yaşayanlar Dinlenme ve Sohbet Evi"ne getirilip, burada Adnan Menderes Üniversitesi hocaları eşliğinde spor, eğitim, darama ve el sanatları aktivitelerine katılımları sağlanıyor. Bugün yaşlıları ziyaret eden Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, amaçlarının Aydın"da özellikle yalnız yaşayanlara sosyal destek mekanizması sağlamak ve sağlıklı yaşlanmaya yönelik aktiviteler sunmak olduğunu söyledi. Belediyecilik hizmetlerinde şehrin fiziki yapısının yanında içinde yaşayanların da çok önemli olduğunu belirten Kavasgil, “Aydın Belediyesi olarak yaşlılara, gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikler artarak devam edecek. Etkinliklere mahallelerden de katılımlar oluyor. Şu anda 24 yaşlımız proje kapsamında ama bu sayı her geçen gün artıyor. Belediye olarak kurumlarla işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Özellikle üniversitemizle beraber çalışarak Aydın halkına hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Erdal Beşer"in yaptığı “Yalnız Yaşayanlara Sosyal Destek Mekanizması” aktivitelerinin projelerini Doç. Dr. Didem Evci hazırlıyor.