Evcil, 15 yıl, Kayapalı 15 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı. Evcil ve Kayapalı’yı kara para aklama ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından 1 milyon 274 bin 990’ar TL adli para cezasına çarptıran mahkeme, iki sanığın hesaplarına tedbir konulmasını da kararlaştırdı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nilüfer Turizm’in sahibi Hüseyin Kayapalı ile Halil İbrahim Uysal katıldı. Başka suçtan hükümlü Erol Evcil ise duruşmaya katılmak istemediğini belirten, son savunmasını avukatlarının yapması istediğine dair dilekçe gönderdi.
Duruşmada savunma yapan Evcil’in avukatı Mehmet Er, “Müvekkilim nitelikli dolandırıcılık, örgüt yöneticiliği ve kara para aklama suçlarından yargılanıyor. Benim müvekkilim baldırı çıplak biri değil ki. Bir dönem iplik kralıydı. Bir dönem de zeytin kralı olarak anılıyordu. Kara para aklama gibi bir durumu olamaz. Geçmişte suç işledi diye bu suçu da işleyecek anlamına gelmez. Müvekkilimin beraatini, el konulan mallarının ve parasının iadesini istiyorum.” dedi. Evcil’in diğer avukatı Kemal Kumkumoğlu da, “Müvekkilim 13 yıldır kahrolası Malki cinayetinin gölgesi altında kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, daha sonra duruşmaya katılan tüm sanık ve avukatlara son sözlerini sordu. Bütün sanık ve avukatlar da haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Erol Evcil’in 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Hüseyin Kayapalı’nın ise 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kara para aklamak, nitelikli dolandırıcılık ve mermi bulundurmak' suçlarından 15 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, Evcil ve Kayapalı’yı kara para aklamak suçundan 25 biner gün adli para cezası ile cezalandırdı. Sanıklar bu suç için günlüğü 50 TL’den toplam 1 milyon 250 bin TL’yi 24 ay taksitle ödeyecek. Sanıkların ayrıca 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 833 gün hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Evcil ve Kayapalı bu suç için günlüğü 30 TL’den toplam 24 bin 990 TL ödeyecek.

Mahkeme 211 kişi hakkında açılan davada diğer sanıklara da benzer suçlardan çeşitli oranlarda ceza verdi.

Mahkeme davanın sanıklarına ait olan aralarında Nilüfer Turizm’im de olduğu 19 şirketin tüm gelirlerine tedbir konulmasına karar verdi. Evcil ve Kayapalı’nın tüm taşınır ve taşınmazlarına, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya mali kurumlardaki her türlü hesaplarına da tedbir konulmasına hükmetti.