İkbal"in Koluman şirketiyle yaptığı anlaşma çerçevesinde kullanılacak araçlar, kendi üstün özelliklerinin yanı sıra ürünlerin en kaliteli şekilde tüketiciye ulaşabilmesi için de İkbal tarafından özelleştirildi.

Gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren İkbal, ürünlerinin, MBT Koluman şirketiyle bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında, yedisi NP33, beşi NP52A olan toplam 12 Mercedes Sprinter panelvan, İkbal"in et ve et ürünlerinin transferinde kullanılacak.

Mercedes Benz Türk Koluman Tesisleri"nde düzenlenen anahtar teslim töreni, Koluman Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ali Türkay Saltık, Koluman Hafif Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Tufan Akdeniz, İkbal Gıda Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Aktan ve İkbal Gıda Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Abdullah Nurata"nın katılımıyla düzenlendi.

Mercedes"i tercih ettikleri için İkbal Grubu"na teşekkür eden Koluman Hafif Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Tufan Akdeniz"den sonra konuşan İkbal Gıda Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Aktan da; daha önce de Mercedes Sprinter kullandıklarını ve gerek prestij gerekse kullanım ve tasarruf açısından memnun kaldıklarını, koşullarda anlaşıldığı sürece gelecekte de Mercedes"i tercih etmeye devam edeceklerini ifade etti.

İkbal"in ürün dağıtımında kullanacağı Mercedes sprinter panelvanlar; 1,5 ila 3,5 ton ürün taşıma kapasitelerine sahip. -18 soğutuculu panel sistem frigofrik uygulamasının da eklendiği araçlar, istenildiği taktirde aynı anda çift rejimli olarak -18 ve 4 derece olarak da kullanılabilecek. Bu sistem de, ürünlerin dış etkenlere karşı korunması, soğuk zincirin kırılmaması ve en sağlıklı şekilde nihai tüketiciye ulaşmasına fırsat verecek.