Genel Sekreter görüşmelerde ülke temsilcilerinden yarın yapılacak Filistin oylamasında üyelik için olumlu yönde oykullanmalarını istedi


Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki ve beraberindeki heyet ile bir koordinasyon toplantısı yapan Genel Sekreter tam üyelik oylamasından olumlu bir sonuç almak için İİT üye ülkelerinin tam desteğini isteyeceğini belirtti. 

Genel Sekreter İhsanoğlu’nun yarınki tam üyelik oylamasından önce yapılacakkonuşmalarda en son sıra alacağı ve çok etkileyici bir konuşma yapmaya hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

İhsanoğlu, 31 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan toplantıya katılmak üzere Paris’e gelen delegelerin başkanlarıyla da uzun süren görüşmelerde bulundu. Toplantıdan çıkan bilgilere göre İhsanoğlu görüşmelerde Filistin’in yarın yapılacak tam üyelik oylamasında olumlu oy vermeleri yönünde telkinlerde bulundu.

Bilindiği üzere İİT Genel Sekreteri Çarşamba gününden beri Londra’dan Paris’e kadar Avrupa’da bu oylama ile ilgili temaslarda bulunuyordu.

İİT Genel Sekreteri’nin bu görüşmeleri sonunda yarın yapılacak UNESCO toplantısında 100’ün üzerinde ülke ile üyelik yönünde oy konusundaanlaşmasının ardından Filistin’in tam üyeliği için çok olumlu bir havanın oluştuğu ifade ediliyor.