MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk"ün, önceki gün partisinin grup toplantısında Kürtçe konuşmasına tepki göstererek, “MHP, Gazi Meclis içinde böylesi bir ihanetin karşılıksız kalmaması için TBMM üyelerinin onurlarını koruyacaklarına ve aziz milletimiz adına gerekeni derhal yaparak bu lekeyi mutlaka temizleyeceklerine inanmaktadır” dedi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi:
“AKP hükümetinin icraatlarıyla etnik bölücülük siyaset sahnesine taşındı ve PKK"nın siyasallaşma stratejisinde yeni bir aşamaya gelindi. Bölücülüğün bütün siyasi emellerini adeta teslim alan AKP ile, Meclis"teki siyasal bölücüler arasındaki işbirliği sıkılaşmış; bölünme ve husumetin sahiplenilmesinde görev dağılımı ile ince rekabet yaşanmaya başlanmıştır.
Bu son hadise, AKP"nin ve bizzat Başbakan Erdoğan"ın sözde "Kürt açılımı ve Diyarbakır yaklaşımının" bölücü mihraklarda derhal karşılık bulduğunu ve bölücülüğü TRT ekranlarından Kürtçe selamlayan Erdoğan"ın "36 etnik grup var" diyerek attığı tohumların elverişli zeminlerde hızla yeşermeye başladığını ortaya koymuştur.

"Davos duruşunu göster"
Erdoğan, Davos"ta gösterdiği duruşu bölücü taleplerde bulunan muhataplarına da göstermeli. MHP, İstiklal Savaşı"nı yönetmiş bir Gazi Meclis içinde böyle bir ihanetin karşılıksız kalmaması için TBMM üyelerinin onurlarını koruyacaklarına ve millet adına gerekeni derhal yaparak, bu lekeyi mutlaka temizleyeceklerine inanmaktadır.”

MİLLİYET