Bir süre önce, Tamer Karadağlı'nın, "Şu sıralar 70'in üstünde sinema filmi çekilen Türkiye'de, bu kadar yönetmen olduğunu bilmiyordum" şeklindeki sözlerine Kadir İnanır'ın "Sİnemacılara saygılı olsun" yanıtını verdiği ve iki oyuncu arasında polemik olduğu şeklinde haberler medyada yer almıştı.

tv8'deki Seda Akgül'ün sunduğu 'Aramızda Kalsın' programına, TRT1 ekranlarında oynadığı 'Ah Kalbim' dizisi oyuncularından Zihni Göktay ve Arzu Balkan ile konuk olan Tamer Karadağlı, bu konuyla ilgili soruya yanıt verdi.

"Kadir İnanır ile benim aramda polemik olmaz" vurgusunu yapan Karadağlı, bunun nedenini de şöyle açıkladı.

KADİR ABİ BENİ TANIR

"Birincisi bunun altını özellikle çizmek isterim. Herşeyden önce Kadir İnanır benim büyüğümdür. Kadir Abi diye hitap ederim kendisine ve saygıda da hiç kusur etmeyiz. Çok da eski tanırız biz Kadir Abi'yi. Dolayısıyla benden yaşça bu kadar büyük, Zihni Abi de bilir beni. Kadir Abi de tanır beni çok iyi. Dolayısıyla onunla böyle bir polemiğe girmek söz konusu değildir."

Tamer Karadağlı, muhabirin kendisine "Türkiye'de 70 tane film çekiliyor" dediğini ve kendisinin de "Türkiye'de 70 tane yönetmen var mı ki 70 tane film çekiliyor?" dediğini belirtti ve Kadir İnanır'ın "Tamer, biraz saygılı ol" şeklindeki sözlerini duyduğunu ifade etti.

KADİR ABİ DER, ONUN BENDE KREDİSİ VAR

Olayı gazetelerde okumadığını, kendisine aktarıldığını belirten Tamer Karadağlı, "Kadir Abi der! Ona o krediyi ben verdim. Kadir Abi diyebilir. Aynen öyle, onun o hakkı vardır bende. Benim başka bir samimiyetim vardır. Ayrıca da isterse telefon açabilir. Telefonuma 3 dakikada ulaşabilir. Bana da söyleyebilir" açıklamasını yaptı.

KADİR ABİ'NİN EVİNDE KALDIK

Bu konuşmalardan sonra Kadir İnanır ile tanışıklıkları ve ünlü oyuncunun Arzu Balkan ile kendilerine yakınlığını anlatan Tamer Karadağlı,"Kadir Abi ile benim 15 sene öncesinden tanışıklığımız vardır. Ankara'ya geldiği zaman beni arar, biz birlikte çıkardık yemeklere giderdik. Ben İstanbul'a geldiğimde onu arardım. Allah için hep, çok ilgilendi bizimle" diye konuştu.

Bu esnada söze giren Arzu Balkan da "Biz flört ederken ki kavgalarımıza tanık olmuştur. 'Yine mi siz kavga ediyorsunuz?' demiştir" ifadesini kullandı.

KADİR ABİ BİZİM İÇİN YERDE UYUDU

"Yani bizim başka bir samimiyetimiz var" diye konuşan Tamer Karadağlı, Kadir İnanır'ın kendilerine yaptığı bir iyiliği de anlatarak şöyle konuştu:

"Bir gün de yine bir arkadaşımızda kalıyoruz İstanbul'a gelmişiz tatile, 3-5 günlüğüne. Evin anahtarını da parkçıda unuttuk ve Kadir abi ile çıkmıştık. Kadir Abi'ye dedik ki 'Abi bizim parkçı gitmiş. Otele gidelim' dedik. 'Olmaz, bende kalacaksınız. Otel motel bırakmam ben' dedi. 'Abi yapma, gerek yok. Biz bir otele gider kalırız' dedik. 'Olmaz, benim yüzümden siz anahtarınızı verdiniz parkçıya, sabah gelir alırsınız, bende kalırsınız' dedi. Kadir Abi'nin evine gittik, Kadir Abi, yerde uyudu."

Arzu Balkan'ın "O kadar iyi bir ev sahibidir yani" sözlerinden sonra Tamer Karadağlı, İnanır'ın sabah kendilerini rahatsız etmemek için parmaklarının ucuna basarak evden çıktığını ve kendilerine "Çocuklar yemek var, taksinin numarası bu, şunun numarası bu" şeklinde bir not bıraktığını anlattı.

NE SÖYLERSE SÖYLESİN CEVAP VERMEM!

Tüm bu samimiyetlerinden sonra Kadir İnanır ile farklı bir diyaloglarının olduğunun altını çizen Tamer Karadağlı, "O yüzden de Kadir Abi, ne söylerse söylesin ben cevap vermem. Herşeyden önce büyüğüm ve böyle bir geçmişim var. Birbirimizi severiz. Ona bir şey demem" şeklinde konuştu.

Arzu Balkan ise, İnanır'ın çok nazik bir insan olduğunu belirterek "İstanbul'a geldiğimde karşılaşırdık. 'Bir şeye ihtiyacın var mı? Bak yeni geldin' falan derdi. Gerçekten çok nazik, çok düşüncelidir. O yüzden buradan selamlarımızı yolluyoruz" diye konuştu.TELEVİZYON GAZETESİ