Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla Aydın il merkezi, şehir giriş-çıkışlarında ve ilçelerimizde belirlenen yerlerde genel arama ve kontroller yapmak üzere eş zamanlı olarak “Huzur Operasyonu Uygulaması” gerçekleştirildi.
İl merkezi ve ilçelerde toplam 4 bin 830 şahsın Genel Bilgi Toplama Sorgulamasının yapıldığı operasyonlarda; 9 Yakalama Müzekkereli ve 2 Hapsen Tazyik Kararı bulunan şüpheli yakalanırken, 6 kimlik bulundurmayan şüpheli ile 6136 SKM suçundan 4 şüpheli olmak üzere 21 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda 1 adet 7,65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet belgesiz kurusıkı tabanca, 4 adet mermi, 1 adet sustalı bıçak ele geçirildi.
7 işyerine ruhsatsızlıktan, 1 işyerine küçük yaşta çocuk bulundurmaktan ve 2 işyerine de maksat dışı çalışmaktan işlem yapılan operasyonlar kapsamında 458 araç kontrol edilirken, bu araçlardan 9"u trafikten men edildi. 4 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan, 2 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konuldu, 1 araç sürücüsüne de tescilsizlikten yasal işlem yapıldı. Toplamda 3 bin 620 TL para cezası tatbik edildi. İdari Yaptırım kararı uygulanan 3 şahısa bin 89 TL para cezası kesildi.