Hükümlülerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılmaları, istihdam sağlanması ve sosyal faaliyette bulunmalarına yönelik çalışmalar yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Yüreğir Cumhuriyet Halk eğitim Merkezi tarafından okulların boyanması, peyzajı, eskimiş sıralarının yenilenmesi, klima bakımları ve Oyun alanları çizimini kapsayan 'Ben de Varım" isimli bir proje hazırladı. Proje kapsamında, 44 hükümlü, 'inşaat boyacılığı kursu' alarak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 'sertifikalı meslek sahibi' oldu.

48 OKULDA 107 BİN METREKARE ALAN BOYANDI

Projenin aşamalarından biri olan okulların boyanması ve tadilatı çalışmaları çerçevesinde, sertifikalı inşaat boyacısı hükümlüler, Adana'daki 48 okulda boyama ve tadilat çalışması yaptı. Hükümlüler 2016 yılında 56 bin 515 metrekaresi 826 derslikte olmak üzere, koridorlar, idari odalar, dış cephe ve çevre duvarları ile birlikte okullarda toplam 107 bin 675 metrekare alanı boyadı. Ayrıca okullardaki 519 kapı hükümlüler tarafından boyanarak yenilenirken, birçok okulun çevre düzenlemesi ve su tesisatı işleri de yapıldı. Bu sayede toplam 570 bin lira tasarruf elde edildi. Ayrıca 'ev tipi klima bakım ve montaj kursuna katılan hükümlüler de, 28 okuldaki 677 klimanın bakım ve onarımını yaparak 38 bin liranın devlet kasasında kalmasını sağladı.

ADANA'NIN KOORDİNASYONUNU YANSITIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, birçok kurumun hükümlüler ve kamuya yararlı işlerin oluşması için bir araya gelerek güç birliği yaptığını söyledi. Eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında geçen yıl 394 hükümlünün meslek edindirme kurslarına katılarak sertifika aldığını kaydeden Yeldan, "Hükümlülerimizin, topluma kazandırılmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla kamuya yararlı işlerde çalışmalarını sağlıyoruz. Her çalışmamızda 8-10 kurumun katkısı oluyor. Bu projeler Adana'mızın koordinasyonunun, işbirliğinin yansıdığı projeler. Bu sayede bir şekilde suça bulaşmış, ceza almış kişiler yeniden topluma kazandırılırken, diğer taraftan da devletimiz büyük miktarlarda tasarruf ediyor" dedi.