CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak “Yargı süreci sonuçlandığında herhalde Hükümet de gereğini yapacaktır ama Hükümet"in bu konuda böyle yargı sürecine gidenleri tehdit eder gibi bir tavır takınması doğru değil” yorumunu yaptı.
Kılıçdaroğlu, çarşamba günü geçirdiği fıtık ameliyatından 3 gün sonra dün ilk kez evinden çıkarak Tüm İşçi Emeklilileri Derneği"nin Genel Kurulu"na katıldı. Evinden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “3 generalin açığa alınmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“O konuda hukuki bir değerlendirme gelecek. Gördüğüm kadarıyla yasada var olan bir hüküm Hükümet tarafından yerine getirilmiştir. Konu yargıdadır. Yargı süreci sonuçlandığında herhalde Hükümet de gereğini yapacaktır ama Hükümet"in bu konuda böyle yargı sürecine gidenleri tehdit eder gibi bir tavır takınması doğru değil.”
“Hasta yatağınızdayken Parti Meclisi (PM) üyelerine bir uyarıda bulundunuz. Yazıda dikkat çeken bir nokta vardı. Bu kurultay sinyali olarak algılandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Nasıl algılandığını bilmiyorum, ama sonuçta PM bizim ikinci büyük organımız.
Kurultaydan sonra arkadaşlar görüşlerini TV ekranlarında tartışmak yerine PM"de tartışırlarsa, daha zenginleşir diye düşündüm” yanıtını verdi. Gündemde bir kurultay olup olmadığının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Yarın değil daha sonra görüşeceğiz” dedi.

Evinden çıktı emekliye gitti

Kılıçdaroğlu, fıtık ameliyatı sonrası evinden ilk kez Tüm İşçi Emeklileri Derneği"nin genel kuruluna katılmak için çıktı. İtiraz etmelerine rağmen hükümetin “milli gelir artışından emekliye pay verilmez” düzenlemesi yaptığını belirten CHP lideri, “Bu hükümetin döneminde emeklinin aylığında değişiklik olmayacaktır” dedi.