Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen, Ergenekon terör örgütü kapsamında son gözaltılarla ilgili, "Suçlu olan insan varsa gayet tabi tutuklanır ve yargılanır buna kimse itiraz edemez." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Tarım Öğretimin 163. Yılı kutlama programı nedeniyle Harran Üniversitesi'nin (HRÜ) davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa'da Ergenekon terör örgütüyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa CHP İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen ve gazetecilere açıklamalarda bulanan Öymen, Ergenekon'da hukukun ve demokrasinin galip geleceğini söyledi. Son göz altılarla ilgili "Ergenekon konusunda biz söyleyeceğimizi söyledik." diyen Öymen şunları söyledi: "Ergenekon hukuka sıçrarsa çok iyi olacak. Hukuka saygı gösterilirse, hukukun üstünlüğü kabul edilirse uluslar arası hukuk normlarına uyulursa ve yargıya siyaset bulaşmazsa çok iyi olur. Bu gidiş maalesef yargının siyasallaştığını gösteriyor. Hiçbir ülkede bir başbakan kendini savcı olarak ilan etmez. İddia makamı olarak ortaya çıkmaz, taraf olmaz. Herkes bu yargıyı siyasallaştırmamaya özen göstermelidir. Hukukun üstünlüğü galip gelmelidir. Biz inanıyoruz ki bu işte sonuçta hukuk kazanacaktır. Demokrasi kazanacak. Temennimiz haksız yere bir takım insanların zarara uğramaması, mağdur olmamasıdır. Biz hukuka ve adalete güveniyoruz. Kimse unutmasın ki Ankara'da hakimler var."

Öymen, bir gazetecinin Ankara Gölbaşı'nda eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokilerden yola çıkarak bulunan silahlarla ilgili, "O bizim işimiz değil bilemeyiz. Biz kurunun yanında yaş da yanmasın diyoruz. Suçlular varsa gayet tabi yargılanır ve mahkum edilir. Ama onların yanı sıra bu konuyla ilgisi hiç olmayan insanları da yargılamaya kalkarsanız, yargıyı siyasallaştırırsanız o zaman durum değişir." dedi.

CHP'nin kamuoyunda Ergenekon Terör Örgütüyle ilişkisi bulunanları koruduğu yönündeki soruya Öymen, şunları söyledi: "Bizim söylediğimiz şu; suçlu olan insan varsa gayet tabi tutuklanır ve yargılanır buna kimse itiraz edemez. Ama bu vesileyle hiç alakası olmayan insanları da sırf hükümete karşı duruşlu olduğu için bu tutumun içerisine koyalım derseniz o zaman sıkıntı yaşatır. Bunun çaresi nedir; çaresi kamu vicdanını tatmin edecek şekilde iddianamelerin biran önce hazırlanıp açıklanmasıdır. Siz insanları bir sene veya daha uzun süre iddianame olmadan gözaltında tutarsanız o zaman uluslar arası normlara karşı bir durum yaratır. Biz hukuk normlarının uygulanmasını istiyoruz. Hukuka saygı istiyoruz ve bu davanın hiçbir şekilde siyasallaştırılmamasını istiyoruz. Hükümete de bu işten elinizi çekin diyoruz. Yargıyı zedelemeyin iktidara mesajımız bu. Yargıyı zedelerseniz demokrasiyi, cumhuriyeti zedelerseniz. Bırakın hakimler görevini özgürce yapsınlar. Hükümetin etkisi altında kalmasınlar."

Onur Öymen, Ergenekon Terör örgötü kapsamında son göz altıların 28 Şubat sürecinde aktif rol oynadığı yönündeki soruya da şöyle cevap verdi: "Gözaltına alınanlar arasında 28 Şubat ile hiçbir alakası olmayanlar da var. Ortak özellikleri hükümeti eleştiren insanlar olmaları. Atatürk'e, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktığı bilinen toplumda saygınlık kazanmış insanlar olmaları. Ortak özellikleri bunlardır."

HABERTÜRK