TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulu önerisinin görüşülmesi sırasında, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne ilişkin tartışmalara ilişkin Hükümet adına yerinden söz aldı.

Kılıç, ülkenin 81 ilinde yaşayan tüm yurttaşların ortak değerlerinin siyasi nedenlerle Meclis kürsüsünde tartışma konusu yapılmasını doğru bulmadığını söyledi. Kılıç, ''AK Parti, CHP, MHP ve inanmak istiyorum ki ve hatta BDP için bile ortak değerlerdir bunlar. Hükümetin Gençliğe Hitabe'yi tartışmak gibi hazırlığı bulunmamaktadır. Hükümetimizin böyle bir niyeti, irade beyanı söz konusu değildir'' diye konuştu.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yerinden söz alarak, Bakan Kılıç'ın, ''hatta BDP için bile ortak değerlerdir bunlar'' sözünü eleştirdi. Önder, ''Çok zehirli bir ifade'' dedi. Önder'in ardından tekrar söz alan Kılıç, ''Düzeltme imkanı verdiği için Sayın Önder'e teşekkür ederim. 've hatta BDP' dediğim için özür dilerim. Bu değerler, bu çatı altında grubu bulunan 4 siyasi partinin üyelerinin de genel kabulüdür ve üyeler tek vücuttur'' dedi.

Genel Kurulda, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru'nun, Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Kurumu kurulmasıyla ile ilgili kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması teklifi kabul edilmedi.

Oylamanın ardından, ''6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişilik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin görüşülmesine başlandı.

 

cumhuriyet