AYDINPOST HABER SERVİSİ-Hukukçular Derneğinde, Avukatlar Günü sebebiyle düzenlenen kahvaltıda Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Kabalar, herkes için adalet, adalet için avukat ilkesi ile tüm meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar gününü kutladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Kabalar, “Hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, bilgisini ve zamanını hak arayan kişi veya kişilere özgüleyen hak arama/savunma mesleğinin onurlu temsilcileri avukatlardır. Avukatların ciddi sorunları vardır. Bu sorunların en başında ekonomik sorunlar gelmektedir. O nedenle avukatlık mesleğinin alanının genişletilmesi gerekir. Avukat sayısı ihtiyacın üzerindedir ve giderek artmaktadır. Buna önlem olarak avukatlık sınavının getirilmesi, hukuk fakültelerinin sayısının ihtiyacın üzerinde olduğunu dikkate alarak mevcut hukuk fakültelerinden gerek fiziki koşulları, gerekse akademisyen kadrosu yönünden yeterli ve standartlara uygun olmayanların kapatılması, yeni açılacak olanların standartlara tabi tutulması gerekir, dedi.

 

Avukatlar ile hakim ve savcıların emeklilik maşlarına da değinen Kabalar, “Emekli kesenekleri artırılmalı, gerekli intibaklar yapılmak suretiyle eşitlenmelidir. Yürürlükteki Avukatlık Kanunu günün ihtiyaçlarını karşılamakta yeni bir Avukatlık Kanunun hazırlanarak yürürlüğe konulmalıdır. Gelir vergisi Kanunu ile Katma Değer Vergisi Kanunu arasındaki çelişkinin giderilmesi ve avukatların tahsil etmedikleri paranın katma değer vergisini ödemek yükünden kurtarılmaları, Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamındaki zorunlu müdafilik yapan avukatların ücretlerinin, avukatlık asgari ücret tarifesi düzeyine getirilmesi, kamu avukatlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Güçlü ve bağımsız yargı ancak güçlü ve bağımsız savunmayla sağlanabilir” dedi.

Toplantıda Kabalar’a Tezcan Toker Türe, Can Yılmaz, Cünayt Bayraktar, İsa Uardım, Elif Caymaz,Hasan Hüseyin Bektaş da eşlik etti.

52.jpg