Hortum nedeniyle bölgede koyun otlatan bir çoban hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Hortumda, bölgedeki bazı binaların çatıları zarar gördü. Hortum, Villakent Sitesi'nin güvenlik kulübesini yerinden söktü. Kulübenin içindeki güvenlik görevlisi yaralanırken, bölgede koyunlarını otlatan çoban Mustafa Köse (46) ölü bulundu. Köse'ye, hortuma kapılan güvenlik kulübesinin çarptığı tahmin ediliyor.

Bu arada İzmir'de şiddetli lodos nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, iskelelerde yolcuların iniş ve binişlerinde meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla, hava koşullara iyileşene dek seferlere ara verildi. Kordon'da ise büyük dalgalar sonucu yol ve dükkanları su bastı. Lodosun etkisiyle bazı dükkanların çatısı uçtu.

Büyükşehir ekipleri yollarda biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Yağış, Gaziemir, Karşıyaka ilçelerinde de etkili oldu. Çok sayıda ev ve işyerlerinin zemin katlarını su bastı. Sert esen rüzgar nedeniyle bazı çatı ve tabelalar uçtu. /CİHAN