Çakısını çıkaran ihtiyar, oda arkadaşını kalbinden bıçaklayarak öldürdü
 
Bursa'daki bir huzurevi cinayet yeri oldu. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 84 yaşındaki Mehmet Ala, önceki gece namazını kıldıktan sonra saat 21:00 sıralarında odasına gitti. Yatmaya hazırlanan Ala, 64 yaşındaki oda arkadaşı Mehmet Karataş'ın horladığını görünce uyandırarak horlamamasını söyledi. Ancak, uykudan uyandırılmasına çok sinirlenen Karataş, oda arkadaşına küfretti. Çılgına dönen 84 yaşındaki Ala ise yeleğinde taşıdığı çakıyı çıkartarak yatağında yatmakta olan Mehmet Karataş'a sapladı. Göğsünden iki kez bıçaklanan Karataş, kaldırıldığı hastanede dün sabah saatlerinde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
 
"KÜFÜR ETTİ ÖLDÜRDÜM"
 
Polis ekipleri olaydan sonra huzurevinden ayrılmayan Ala'yı gözaltına aldı. Cinayet zanlısı yaşlı adam ifadesinde "Aramızda husumet yoktu. Çok horladığı için daha öncede uyardım. Dün akşamda kendisini horlama konusunda uyarınca bana ana avrat küfür etti. Kendimden geçtim.
 
Öfkeme engel olamadım. Pişmanım" dedi. "Kasten adam öldürmek" suçundan adliyeye götürülen zanlı, ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı tarafından sevk edildiği mahkeme tarafından
tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
takvim