Galatasaray Başkanı Adnan Polat, teknik direktör konusunda bir türlü istediği istikrarı yakalayamıyor. Sarı-Kırmızılı yönetimde son 3 yılda 5 teknik adamla çalışan Başkan Polat, yeni sezonda kariyerli bir hocayı takımın başına getirerek rahat bir nefes almak istiyor.



Uzun bir ayrılığın ardından 2006 yılında Özhan Canaydın yönetiminde görev alan Başkan Polat, iki yıl yöneticilik ve bir yıllık başkanlık döneminde 5 teknik adamla çalıştı. Başkan Polat'ın görev süresinde sadece 2006-07 sezonunda Eric Gerets sezonu tamamlarken, 2007-08'de Karl Heinz Feldkamp ve bu yıl da Michael Skibbe, sezon sonunu göremeden ayrılmak zorunda kaldı.

2006-07 sezonunda Gerets'le sezonu tamamlayan Galatasaray'da Adnan Polat, yeni sene için Karl Heinz Feldkamp'la anlaştı. Feldkamp'ın son haftalarda istifa etmesiyle boşalan teknik adamlık koltuğuna Cevat Güler oturdu. 2008-09 için Alman çalıştırıcı Skibbe ile anlaşan Sarı-Kırmızılı yönetim, Skibbe'nin yardımcılığına ise Ümit Davala'yı getirdi. Ligin ilk aylarında Ümit Davala'yı gönderen Başkan Adnan Polat, ardından da 5-2'lik Kocaelispor yenilgisinin ardından Skibbe ile yollarını ayırdı. Sarı-Kırmızılı takımın efsane oyuncusu Bülent Korkmaz'ı büyük umutlarla 1,5 yıllığına takımın başına getiren Başkan Polat, başarısız sonuçların ardından genç teknik adamı da uzaklaştırmaya hazırlanıyor. Bu sezon üç cephede birden hedeflerinden uzaklaşan Adnan Polat'ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmada, "Ben de uzun süre bir teknik adamla çalışmak isterim. Ancak şartlar bizi bu tür kararlar almaya zorluyor. İnşallah yeni sezonda kimsenin eleştiri getirmeyeceği kariyerli ve kaliteli bir teknik adamla anlaşacağım. Bunun için her türlü çalışmayı yapıyoruz." diyerek yakındığı öğrenildi.

Magath, Lincoln'ü yeniden Schalke 04'e istiyor

Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) şampiyonluğun en güçlü adayı olan Wolfsburg takımının teknik direktörü Felix Magath'ın, gelecek sezon Schalke 04'ün başına geçeceği ve buraya oyun kurucu olarak Galatasaraylı Lincoln'ü transfer edeceği bildirildi. Kölner Express gazetesinde yer alan bir haberde, Magath'ın 2006 yılında Bayern Münih'i çalıştırdığı dönemde Lincoln'ü transfer etmek istediği, ancak bunun gerçekleşmediği hatırlatıldı. Bu arada G.Saray'ın tecrübeli futbolcusu Hasan Şaş'ın dün Derin Nazar isminde bir kızı dünyaya geldi.

Zaman